Förra året var det många som bröt fastan gemensamt i Rinkeby Folkets Hus, iftar anordnades tillsammans med olika föreningar i byn. Men i år har de varit tvungna att tänka om.
– Folk sitter hemma, nice, då tar vi långa promenader istället, säger Evyn Redar, processledare på Folkets Hus.

Varje måndag och torsdag samlas alla 18.00 utanför Rinkeby Folkets Hus.
– Vi promenerar tillsammans i Järvas fantastiska natur. Det blir vårt koncept för ramadan i år, säger Evyn Redar

Vid första tillfället av Ramadan Walk var det tre deltagare som aldrig hade varit på Eggeby gård tidigare.
– De har bott i Rinkeby i 20 år, men hade ändå inte sett hur fint det är ute på Järvafältet. Så för dem var det som att komma ut på landet, säger Fardosa Omar, projektledare på Folkets Hus.

Det behövs sådana här insatser i Järva

Sedan promenerade de till Kista utegym där de träffade några från organisationen Healthy Women som tränade.
– Det var också en ögonöppnare. Det behövs sådana här insatser i Järva. När vädret blir varmare så tar vi det här ett steg längre och kör Walk and Talk. Då kommer vi att ordna picknick eller grilla, som vi gjorde förra sommaren, säger Fardosa Omar.

Ikväll samlas de igen.
– Vi promenerar tillsammans, umgås och ger varandra energi under ramadan. Alla är välkomna och ta gärna med barnen, säger Evyn Redar.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

De vill bara återförenas med sina familjer

De är många, nästan 500 ensamma män, som kom som politiska flyktingar från Eritrea under åren 2014-2015. – Jag har både jobb och bostad, men tjänar inte tillräckligt för att få hit min familj, säger Negasy Wolday.

Nyhetsbyrån Järva får Katarina Taikon-priset

Nyhetsbyrån Järva har tilldelats Katarina Taikon-priset. Priset uppmärksammar och belönar människorättsförsvarare som genom sitt arbete stärker och skyddar de mänskliga rättigheterna i Stockholms stad.

”Bollen ville inte in”

Som United mötte serieledarna i Division 4 norra, Bollstanäs SK, på Knutby BP igår kväll. – Det var en av våra bättre matcher, men bollen ville inte in, säger Mohamed Sheikhdon, lagledare i Som United.

De här fyra killarna misshandlades av fem vuxna ordningsvakter

Det började så bra. Fyra kompisar skulle fira en födelsedag i Kista Galleria. Det slutade med att de misshandlades av fem ordningsvakter. – Han tryckte ner mig på golvet och jag kunde inte andas, säger Muad Suleiman, 12 år.