Raija Ikonen, rektor på Enbacksskolan i Tensta, har utsetts till årets rektor i Stockholms stad. Hon hyllas av juryn för ”ett exceptionellt engagemang för elever, personal och hela närområdet”. 

Stockholms stad delar varje år sedan 2014 ut utmärkelser ut till årets lärare, årets lärarlag, årets rektorer och årets biträdande rektorer. Lärare, andra pedagoger och skolledare kan nominera kollegor i Stockholms stad till utmärkelserna. I år bestod juryn av Lena Holmdahl, utbildningsdirektör, Lee Orberson, grundskoledirektör, och Joachim Håkansson, gymnasiedirektör.  

Ett av priserna i år gick till Raija Ikonen på Enbacksskolan i Tensta. Hon fick utmärkelsen i kategorin ”årets rektor i grundskolan”. 

– Jag är väldigt glad över den här utmärkelsen. Den är också ett erkännande för hela skolan. Jag känner stor tacksamhet över de fina eleverna i Tensta och över mina fantastiska medarbetare. Vi utvecklas tillsammans och det känns roligt att min del i det hela uppmärksammas på detta sätt, säger Raija Ikonen. 

Ur juryns motivering:

”Raija Ikonen, Enbacksskolan, har med ett exceptionellt engagemang för elever, personal och hela närområdet skapat en skola som utmärker sig med en skolanda, en stolthet och ett positivt klimat utöver det vanliga. 

Skolan står på en gedigen värdegrund, det finns ett driv och en vi-känsla hos personalen på ett sätt som håller över tid. Det finns strukturer och rutiner för att bibehålla och utveckla skolans arbete i allt från trivsel och trygghet till betygsresultat.”

Prissumman är 10 000 kronor och delas ut till Enbacksskolan för att användas till kompetensutveckling för vinnaren.

 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Protester på nämndmötena mot Järva begravningsplats

Stadsdelsnämnderna i Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta hade möten samtidigt på torsdagskvällen. Med kort…

Solidaritet med en häktad man

Bashir Aman, tidigare ordförande för stiftelsen för Al-Azharskolan, sitter sedan mitten av november häktad för grov ekonomisk brottslighet. I Rinkeby Folkets Hus samlades hans landsmän på onsdagskvällen för att visa honom sitt stöd.

Singelaktuella Kebz vill släppa positiv musik

– Om jag gör musik om våld, genererar det bara mer våld. Kebba Jobe som går under artistnamnet Kebz, släppte i natt singeln ”My Believer”. Nyhetsbyrån Järva har träffat 23-åringen från Tensta för att prata om hans musik.

Citycons uttalande om händelsen i Kista Galleria:

Det känns väldigt tråkigt att en mycket ung person ska bli inblandad i en händelse som denna, och vi beklagar detta djupt. Vi vill att alla besökare ska känna sig välkomna och trygga i gallerian, detta har högsta prioritet för oss.