Tensta träff

Sammanträdet i Spånga-Tensta genomfördes i rask takt. Den punkt som diskuterades mest handlade om utförsäljningen av Tensta gymnasium och Tensta träff.

Punkt åtta på dagordningen rörde en skrivelse som protesterade mot utförsäljningen av Tensta gymnasium och Tensta träff. 

”Vi motsätter oss utförsäljningen av fastigheten Lilla Tensta 1/Tensta gymnasium och Tensta träff. Att sälja en så pass strategiskt viktig fastighet i ett område där staden behöver bedriva ett aktivt arbete för ökad trygghet och bättre samhällsservice är ett stort misstag.”

Det finns hur många tomma lokaler som helst i Tensta

– Vi måste ha en möteslokal i Tensta och Hjulsta. Ni kan inte bara hänvisa till att det är andra nämnder som fattar beslut. Ni måste kunna prata med era partivänner och hitta en lösning. Vår stadsdel måste satsa på Tensta och Hjulsta, sade nämndens vice ordförande, Rashid Mohammed, från Vänsterpartiet.

Åsa Söderström från Liberalerna var av en annan uppfattning.
– Det finns hur många tomma lokaler som helst i Tensta, det är det som är problemet. Det är bra att vi lägger ut fastigheterna till försäljning, så att vi kan få dit en arbetsplats, som leder till att många fler äter, handlar och rör sig i Tensta. Vi har ju andra lokaler som kan användas som möteslokaler, sade hon.

Det finns pengar att renovera lokalerna

Karin Ploen, Fi, ansåg att Tensta gymnasium kanske kan fungera med en annan verksamhet.
– Men inte Tensta träff, det är en oerhörd förlust för föreningslivet om det säljs. Huset är ju byggt för att vara en möteslokal.

Rashid Mohammed frågade varför majoriteten envisades med att sälja ”vårt gemensamma”, som bostäder och lokaler.
– Det finns pengar att renovera lokalerna. De lokaler som finns är mindre lokaler hos privata fastighetsägare, som inte hyr ut till föreningslivet.

Åsa Söderström höll inte med.
– Vi är rädda om skattebetalarnas pengar till skillnad från Vänsterpartiet. Men det är kanske inte så dumt att dela på Tensta gymnasium och Tensta träff. Det är en diskussion som Sisab måste ta.

Det mest oväntade uttalandet under mötet stod socialdemokraternas ledamot Anna Jonazon för, när hon meddelade att hon ”inte hade något emot att Tensta gymnasium och Tensta träff säljs”.
 – Men vi kanske kan ordna en digital möteslokal istället, förslog hon.
Ett uttalande hon sedermera dementerade.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Anna Jonazon har kontaktat redaktionen och anser sig missförstådd. Hon skriver:

”Det refereras i dagens Nyhetsbyrån Järva att jag skulle ha sagt att jag ville sälja Tensta gymnasium, detta är en felaktig tolkning. Jag lyfte däremot att man kan ha andra möteslokaler och fräscha upp med bland annat digitala mötesplatser i och med pandemin. I min värld vill jag verkligen inte sälja ut alla fastigheter och lokaler i vår stadsdel” – Anna Jonazon

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Öppet brev till IFK Lidingö: Stoppa rasismen inom fotbollen

Said Ali, som tränar barn och ungdomar i AIF Kista Futsal, märker en ökad rasism inom ungdomsfotbollen. När hans lag spelade en turnering i Djursholm i helgen kränktes lagets spelare utan att varken tränare eller domare reagerade. Därför skrev han följande brev:

Vapen och droger hittade hos student i Kista

Två personer greps i förra veckan efter att en saneringsfirma larmat polisen om att de hittat droger i en studentlägenhet i Kista. Polisen hittade utöver drogerna även flera vapen och sprängämnen.

Stadsmissionen öppnar Unga Station Järva i Husby

Ett kvarter bakom Folkets Husby öppnar Stadsmissionen i början av maj Unga Station Järva. Det är en mötesplats för barn, ungdomar och familjer.

Viktig information på arabiska om Coronaviruset

Mohamed Lashein är lärare på Kista folkhögskola och har hjälpt oss att läsa in Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring Corona på arabiska. Han betonar vikten av att följa råden från myndigheter och WHO och att vara källkritisk mot sådant som sprids i media och på nätet.