Minnesstund i Hjulsta för 20-åringen som dog i häktet. Bild: Macarena De la Cerda

På onsdagskvällen anordnades en minnesstund i Hjulsta för den 20-årige man som avlidit i häktet i Sollentuna. Vänner och anhöriga samlades för att minnas och sörja tillsammans.

Det var på onsdagsmorgonen som mannen hittades livlös i cellen i häktet i Sollentuna. Personalen gav honom hjärt- och lungräddning, men hans liv gick inte att rädda.

Förundersökningsledaren hos polisen, Lennart Johansson, säger till Aftonbladet, att inget tyder på brott, men att ärendet ska utredas. Cellen har spärrats av för teknisk undersökning och kroppen ska obduceras.

Enligt uppgifter i media skulle mannen infinna sig vid en rättegång idag, torsdag.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Cykelvägen till Barkarby stängs av hela sommaren

Återigen stänger Trafikverket av gång- och cykelbanan mellan Spånga och Barkarby lagom till cykelsäsongen. Sedan 2017 har arbetet med Förbifart Stockholm gång på gång orsakat stora störningar för fotgängare och cyklister som försöker ta sig mellan Spånga och Barkarby. 

Gångbron i Rinkeby är fortfarande avstängd

Den 26 april körde en lastbil in i femte Rinkebybron och gångbron över stråket skadades och stängdes av. Enligt Trafikkontoret skulle bron repareras redan den 30 april. Men ännu har inget hänt.

Husbys konstnärer ställer ut

Husby Konst & Hantverksförening hade vernissage i helgen. Inte mindre än 56 av föreningens medlemmar ställer ut sina alster i konsthallen.

Tensta träff diskuterades på mötet i nämnden igår

Sammanträdet i Spånga-Tensta genomfördes i rask takt. Den punkt som diskuterades mest handlade om utförsäljningen av Tensta gymnasium och Tensta träff.