Ali Ahmed, Ahmed Khalif och Mohamed Ali är några av grabbarna i Atletico Rinkeby som såg till att det blev en fotbollsturnering i Ungdomens Hus i Rinkeby även detta jullov. 

Fotbollsklubben Atletico Rinkeby anordnade förra året en stor fotbollsturnering i Ungdomens Hus. Den gången var de ute i god tid, tryckte upp affischer och tröjor, hade flera planeringsmöten. Men i år har Ungdomens Hus varit stängt en tid på grund av bristande säkerhet för personalen. Det verkade länge som om huset skulle stå låst och stängt hela lovet. Men så plötsligt kom information om att Atletico Rinkeby bjöd in till en turnering. På nolltid hade 16 lag anmält sig och så rullade allt igång.

– Vi fick chansen väldigt sent och vi tog den, säger Mohamed Ali.

Precis som förra året samarbetar Atletico Rinkeby med Rinkeby föräldraråds förening. Det är mammorna som sköter fiket i entrén och ser till att spelarna får något att äta och dricka.

I kväll är det slutspel i Alehom Cupen och åttondelsfinalerna drar igång vid 16-tiden.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En ny konflikt har blossat upp på Hjulsta grundskola

Det har uppstått en ny allvarlig konflikt på Hjulsta grundskola. Skolans administrativa chef anklagar två kvinnor från kökspersonalen, och ytterligare en anställd kvinna, för stöld och de hotas med avsked.

Hårt kritiserad chef i Spånga-Tensta har fått sparken

Ditte Westin, avdelningschef i Spånga-Tensta med ansvar för trygghetsfrågor, har fått gå…

Quaison Foundation bjöd på fotbollsfest

Det är fredag kväll, solen skiner och det är fullt i Husby gård. Alla som har samlats är där för att kolla på Sverige som spelar sin andra gruppspelsmatch mot Slovakien i EM.

Explosion i Tensta i natt

Klockan 22.19 på måndagskvällen fick polisen larm om en explosion i Tensta. Polisen uppger att detonationen ägt rum utomhus och ingen person har påträffats skadad.