Ali Ahmed, Ahmed Khalif och Mohamed Ali är några av grabbarna i Atletico Rinkeby som såg till att det blev en fotbollsturnering i Ungdomens Hus i Rinkeby även detta jullov. 

Fotbollsklubben Atletico Rinkeby anordnade förra året en stor fotbollsturnering i Ungdomens Hus. Den gången var de ute i god tid, tryckte upp affischer och tröjor, hade flera planeringsmöten. Men i år har Ungdomens Hus varit stängt en tid på grund av bristande säkerhet för personalen. Det verkade länge som om huset skulle stå låst och stängt hela lovet. Men så plötsligt kom information om att Atletico Rinkeby bjöd in till en turnering. På nolltid hade 16 lag anmält sig och så rullade allt igång.

– Vi fick chansen väldigt sent och vi tog den, säger Mohamed Ali.

Precis som förra året samarbetar Atletico Rinkeby med Rinkeby föräldraråds förening. Det är mammorna som sköter fiket i entrén och ser till att spelarna får något att äta och dricka.

I kväll är det slutspel i Alehom Cupen och åttondelsfinalerna drar igång vid 16-tiden.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Dra inte undan mattan för oss!”

En del kom dit direkt från arbetet, andra med fulla matkassar och barnen i släptåg. Stolarna i Rinkebyskolans aula räckte inte till. Kvinnorna kom till årets sista möte i Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd för att protestera mot att Kunskapshuset läggs ned.

Vad ska hända med Blå Huset i Tensta?

Vad kommer att hända med Blå Huset i Tensta? Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning har…

Okänd gasläcka i Järva just nu

Det luktar gas i Järva, och enligt uppgifter från Räddningstjänsten ända bort till Veddesta. – Jag har ringt runt och frågat vad som pågår, men ingen kan ge några besked, säger Gunilla Moshi, som befann sig på Degerbygränd i Rinkeby när hon ringde.

Inbrott hos Tech Tensta

Under natten till onsdagen var det inbrott i Techs Tenstas lokaler i…