Killarna från Västerort vann Alehom Cupen i fotboll som spelades i Ungdomens Hus i Rinkeby. Här tillsammans med organisatörerna från Atletico.

Semifinalerna i Alehom Cupen i Ungdomens Hus blev riktigt spännande, men i finalen visade FC Nike från Västerort vad de kunde och vann stort.

Första semifinalen gick mellan laget från Södertälje som kallade sig De kallblodiga och Manchester United (lag med spelare från Alby, Fittja, Norsborg, Vårby och Vårberg). ManUnited spelade strålande och vann tämligen enkelt över De kallblodiga.

Nästa semifinal mellan hemmalaget FC Nike och Jaakan (lag från Jakobsberg) blev mer spännande. Jaakan gjorde första målet och såg länge ut som segrare. Men när åtta sekunder återstod gjorde FC Nike 1-1. Det innebar att matchen skulle avgöras på straffar. Efter de första tre srtaffarna var resultatet fortfarande oavgjort. Någon boll gick utanför, en annan i stolpen och några räddningar gjordes. Straffläggningen fortsatte och inte förrän i sjätte straffomgången kunde FC Nike avgöra. Slutresultatet blev 3-2 för hemma laget.

Finalen stod mellan Manchester United, som briljerat i semin, och FC Nike som fick kämpa för att ta sig till final. Det såg ut som om det skulle bli enkel match för gästerna från röda linjen. Men icke. I finalen visade spelarna från Järva (flera av dem spelar i BP och AIK) vad de kunde och FC Nike vann överlägset med 5-1.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Läs också: Det blev fotbollsturnering i Ungdomens Hus även i år

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Inga Harnesk fick första vaccinsprutan i helgen

Inga Harnesk från Husby har fått sin första spruta med coronavaccinet. Nyhetsbyrån Järva fick vara med på Kista vårdcentral när det hände.

S vill veta som gäller vid kameraövervakning i skolan

Med anledning av de senaste händelserna i Hjulsta grundskola kräver socialdemokraterna i utbildningsnämnden att förvaltningen reder ut vad som gäller för kameraövervakning i skolorna i Stockholms stad.

Det händer i Järva under jullovet!

Sitt inte hemma under jullovet! I Järva bjuds det på ett urval…

Basketlag från Minnesota på besök i Rinkeby

Tre dagar i rad blir det basket på högsta nivå i Ungdomens…