Järvas entrenörer

I söndags var det sista dagen för inlämning av idéer till tävlingen Järvas Entreprenör.  På en månad skickades över 120 idéer till affärsverksamhet in till tävlingen.

Bland alla inkomna förslag finns en blandning av tjänster, innovativa produkter och samhällsförändrande initiativ.

Nästa steg i processen är att alla deltagare erbjuds en intensivutbildning i affärsutveckling av företaget Hjärna.Hjärta.Cash. som står bakom tävlingen.

Efter utbildningen ska alla deltagare ha utvecklat sin affärsidé till en affärsplan som de presenterar för en stor grupp av investerare och entreprenörer. I december kommer en vinnare att koras, som får 100 000 kronor och stöd för att förverkliga sin idé.

Järvas Entreprenör är en nystartad tävling i syfte att stimulera och locka fram innovativa och kreativa idéer från lokalsamhället.

Manel Rodrick
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Unga fredsambassadörer utbildas mot extremism och rasism

Nu drar Somaliska Riksförbundet i Sverige igång Kompass för att motverka våldsbejakande extremism och rasism. – Kompass är ett treårigt projekt, finansierat av Arvsfonden, säger Ilham Moalim, projektledare för arbetet.

Valresultat och valdeltagande i Järva 2018

Järva röstar rött. I 36 av de 37 valdistrikten i Järva får Socialdemokraterna…

Som Uniteds fotbollsläger fortsätter hela juli

Tack vare företaget Egen assistans kan Som Uniteds populära fotbollsläger på Knutby BP fortsätta hela juli månad. – Nu kan vi ersätta våra unga ledare och alla barn har något roligt att göra, säger Mohamed Sheikhdon, en av de ansvariga inom Som United.

Husbyrådets arbete går in i en ny fas – vill engagera flera

Husbyrådet vill bli husbybornas parlament, ett forum för att kunna påverka området de bor i. – Vi vill hitta nya vägar till inflytande och delaktighet. De vägar som finns idag räcker inte till, säger Atusa Rezai från Folkets Husby.