Varje vardag i veckan, från måndag till fredag, finns gratis provtagning i Järva för alla som har symtom på covid-19. Men i Rinkeby har bussen bytt parkeringsplats.

Redan i mitten av januari började bussarna komma till Tensta och Husby för att erbjuda gratis provtagning för alla som hade symtom på covid-19. Sedan slutet av februari stannar provtagningsbussen även i Rinkeby.

Från början stannade bussen i Rinkeby på Skårbygränd, utanför Folkets Hus. I viss information står det så fortfarande, men numera parkerar bussen på andra sidan centrum, längst upp på Rinkebyplan.

Personalen tar lunchpaus mellan 12 och 13.15

Det står angivet att provtagning pågår mellan 08.00 och 16.00, men personalen tar lunchpaus mellan 12 och 13.15.

Drop-In-test för covid-19 vänder sig till alla från sex år och uppåt. På plats finns personal som talar flera språk. Provtagningen är gratis, men tag med dig din legitimation.

Tensta: Tenstaplan 2, måndagar och fredagar kl. 08.00-16.00
Husby: Oslogatan 4, onsdagar, kl 08.00-16.00
Rinkeby: Rinkebyplan 8, tisdagar och torsdagar, kl 08.00-16.00

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkeby Run gör SM-debut

”Löpning är alla idrotters moder”. Så låter ett gammalt persiskt ordspråk som nog Mohammad Reza gärna skriver under på. För några år sen flyttade han till Sverige från Iran och i lördags knäckte han det unga stjärnskottet Emil Millán de la Oliva, 19 år i kampen om guldet.

Poesipiloterna – Saber, Khalid, Rayan och Ali

De här fyra killar i årskurs 8 på Enbacksskolan, Saber, Khalid, Rayan och Ali, vill genom poesiläsning vara förebilder och sprida läsglädje! Dikterna kommer från Mona Monasars diktsamling ”Modersmål” som de läste i klassen.

Tomt i kassan hos handlarna i ett tomt Tensta Centrum

Handlarna i Tensta Centrum behöver inte flytta från sina affärslokaler. Fastpartner har gett dem samma hyresavtal som tidigare. – Det känns bra, men nu har vi andra problem. Centrum är tomt, ingen vågar komma hit, säger Amir Said Ibrahim i skrädderiet.

Nu öppnar Tensta Träff igen

Imorgon är det invigning av Tensta Träff. Lokalerna öppnar igen, men troligtvis bara till sista februari.  – Det är uppförsbacke, men vi försöker göra det bästa av situationen, säger Farida Al-Abani från Studiefrämjandet.