Känner du dig förkyld? Kan det vara covid-19? Nu kan du testa dig i Tensta och Husby. En buss från Region Stockholm tar hand om dig. Du behöver inte boka tid, men ta med legitimation. Det kostar ingenting.

Bussen är inredd, så att vårdpersonal kan ta emot två personer åt gången. Utanför står värdar och tar emot dem som är intresserade och förser dem med information.

– En äldre kvinna var så himla glad att hon kunde ta provet för covid-19. Hon sade att hon skulle tala om för alla hon känner, säger Alessandra Toscano, en av vårdpersonalen som även informerade utanför bussen.

De som har förkylningssymtom får ta provet och svaret kommer inom två till fyra dagar. Efter taget prov uppmanas de att gå hem och undvika att träffa andra. Alla får informationsblad med sig, på svenska, men värdarna kan förklara på flera språk.

– Nu har vi varit här i två timmar och hittills har säkert 20 personer tagit testet, säger Javier Gonzalez, som har extrajobb som värd.

 

Måndag, onsdag och fredag står bussen mellan 08.00 och 16.00 på Tenstaplan, alldeles utanför tunnelbanan.

Tisdag och torsdag, 08.00-16.00, står bussen på Oslogatan 4 i Husby, precis nedanför den vackra muralmålningen.

Enligt Region Stockholms presstjänst pågår projektet under tre månader och kan förlängas eller förkortas efter behov. Kommande veckor kommer det vara provtagning i Tensta och Husby.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Socialdemokrater höll ljusmanifestation för Spånga kyrka

– Jag tycker att det är väldigt fint att alla ställer upp och visar att det här är en viktig plats. Precis som med koranbränningarna, då var Svenska kyrkan på plats och visade sitt stöd, sade riksdagsledamoten Anders Österberg när Socialdemokraterna i Järva igår anordnade en ljusmanifestation efter attackerna mot Spånga kyrka.

Fryshuset Husby kan ta över Akademiska skolan

Frihab AB drar tillbaka sitt överklagande till förvaltningsrätten om Skolinspektionens beslut att stänga ned Akademiska skolan i Husby. Företaget vill istället överlåta skolan till Fryshuset som man redan delar lokaler med.

Somalias nationaldag firades i Rinkeby

Många svensk-somalier samlades igår i Rinkeby för att fira den somaliska nationaldagen.…

Skottlossning i Rinkeby inatt

Natten till fredag skedde en skottlossning på Degerbygränd i Rinkeby. Ingen ska ha kommit till skada, enligt poliser på plats.