Ungdomens hus har stängt tills vidare. Bild: Kerstin Gustafsson Figueroa

I Rinkeby och övriga stadsdelar har det alltid funnits en fritidsgård att gå till – årets alla dagar. Så är det inte längre. Av olika skäl har fritidsgårdar och öppna mötesplatser för de lite äldre varit stängda under kortare eller längre perioder.

Ett exempel är Ungdomens Hus i Rinkeby, som varit stängt under hela våren 2020 och i stället har mobil verksamhet antingen utomhus eller i annan lokal erbjudits. En permanent lösning sägs nu i maj komma i den översyn som utlovas till septembernämnden. När, var och hur verksamheten kan återuppstå vet vi fortfarande inget om.

För ungdomarna är detta ytterligare en osäkerhetsfaktor denna Covid-19-vår med stängda gymnasieskolor och många andra verksamheter.

Hyreskontraktet för Ungdomens Hus sägs upp 29 maj

Vid stadsdelsnämndens möte i maj ska verksamheten i Rinkeby-Kista behandlas. I ett av förslagen till beslut står att nämnden ska godkänna att förvaltningen säger upp ett hyreskontrakt med Skolfastigheter i Stockholm avseende Hus B i Rinkebyskolan från 29 maj 2020. Att detta gäller Ungdomens Hus står inte och det finns ingen analys och motivering i tjänsteutlåtandet.

Vågar inte majoriteten i stadsdelsnämnden tala om att man lämnar Ungdomens Hus?

Detta får oss socialdemokrater i stadsdelsnämnden att ställa följande fråga. Vågar inte majoriteten i stadsdelsnämnden tala om att man genom detta lämnar Ungdomens Hus utan att samtidigt erbjuda alternativa lokaler för verksamheten?

Elvir Kazinic (S), vice ordförande Rinkeby-Kista
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Boken om Dawit Isaak är en protest mot glömskan”

Martin Schibbye kände att Dawit Isaak, den fängslade journalisten i Eritrea, blivit en symbol. – Ja, någon som pliktskyldigt tas upp under Pressfrihetens dag. Men hur är han som människa och hur var han som journalist? Det frågade jag mig.

Cherrie släpper nytt på fredag

Cherrie har spenderat många timmar i studion den senaste tiden. Långa dagar och sena nätter har skapat årets första släpp – Ingen annan än du. En låt som är en kärleksförklaring till någon man tycker väldigt mycket om.

Nu repareras gatlamporna i Rinkeby

I veckan rapporterade Nyhetsbyrån Järva om att gatubelysningen inte fungerade på flera gator i Rinkeby, bland annat Norra Rinkebygången. Nu utför staden underhåll!

”Fattigdom är inget brott”

Inne i skogen, mellan Tensta och Akalla, har femton romer, EU-migranter, byggt en bosättning. Tidigt i morse inleddes stadens rivning. ­- Det är löjligt att köra runt folk på det här sättet, säger Anne-Marie Grave från Föreningen Hem, som försökt stoppa avhysningen.