Stockholm stad har beslutat att alla skolelever som har distansundervisning ska få gratis skollunch.
 – Det är bra, men ännu bättre hade varit om förslaget också gynnat det lokala näringslivet, säger Esme Güler på Hyresgästföreningen.

Förslaget att skolelever bör få gratis skollunch har drivits av Unga Örnar och Hyresgästföreningen. Nu har den styrande majoriteten beslutat att alla skolor i Stockholm ska undersöka hur stort behovet av skollunch är, och om behovet blivit större under perioden med distansundervisning.

Den 24 april ska samtliga skolor ha skickat in underlag och efter det ska utbildningsförvaltningen ordna de praktiska lösningarna. Ett förslag är att skoleleverna kan hämta matlådor för att ta med hem.

– Det är bra att beslutet är fattat, men nackdelen är att byråkratiska lösningar ofta tar lång tid. När vi har tittat hur andra städer i Sverige gör, så löser de det genom appar eller kuponger som elever kan kvittera ut lunch hos lokala företagare. Men vi hoppas att Stockholm kommer att förbättra sin modell, säger David Persson från Unga Örnar.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mäktig manifestation mot våldet

Igår samlades stockholmarna på Sergels torg för att protestera mot det dödliga…

Man skjuten i Akalla i natt

En person har hittats skottskadad i en lägenhet i Akalla i natt. Två misstänkta personer har gripits och anhållits.

Flerspråkiga infohubbar om vaccination på plats i Järva

I helgen fanns infohubbar i Rinkeby centrum och Tensta centrum där hälsoinformatörer hjälper besökare med att svara på medicinska frågor och boka tid för vaccination mot covid-19 på olika språk. Samtidigt sker liknande informationssatsningar på Medborgarkontoren i Rinkeby, Tensta och Husby under vardagarna.

Järvas friskolor samarbetar för ännu bättre resultat

En gång i månaden träffas rektorerna för friskolorna i Järva. – Vi vill ta fram de gemensamma nämnare vi har i vårt arbete och sprida den kunskapen till alla skolor i området, säger Amir Sajadi, Järvaskolans VD.