Stockholm stad har beslutat att alla skolelever som har distansundervisning ska få gratis skollunch.
 – Det är bra, men ännu bättre hade varit om förslaget också gynnat det lokala näringslivet, säger Esme Güler på Hyresgästföreningen.

Förslaget att skolelever bör få gratis skollunch har drivits av Unga Örnar och Hyresgästföreningen. Nu har den styrande majoriteten beslutat att alla skolor i Stockholm ska undersöka hur stort behovet av skollunch är, och om behovet blivit större under perioden med distansundervisning.

Den 24 april ska samtliga skolor ha skickat in underlag och efter det ska utbildningsförvaltningen ordna de praktiska lösningarna. Ett förslag är att skoleleverna kan hämta matlådor för att ta med hem.

– Det är bra att beslutet är fattat, men nackdelen är att byråkratiska lösningar ofta tar lång tid. När vi har tittat hur andra städer i Sverige gör, så löser de det genom appar eller kuponger som elever kan kvittera ut lunch hos lokala företagare. Men vi hoppas att Stockholm kommer att förbättra sin modell, säger David Persson från Unga Örnar.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mohamed Hagi Farah manar till lugn inför helgen

Rinkeby och hela Järva förbereder sig inför helgen, när högerextrema har hotat med aktioner mot muslimer. – Vi ska inte låta oss provoceras, utan behålla lugnet, säger Mohamed Hagi Farah, före detta medborgarvärd och sedan decennier aktiv i föreningslivet.

Tvätt med avjoniserat vatten är nu vetenskapligt testat

Tvättmaskinerna, som sägs tvätta rent utan tvättmedel, har nu testats experimentellt.  – Nej, vattnet är inte ultrarent och kan därför inte ha de fantastiska egenskaper som det påstås, säger forskaren David Wensbo Posaric.

Möte i stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta ikväll

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd har möte ikväll. På grund av rådande pandemi sker mötet innanför lyckta dörrar och med begränsat antal ledamöter. Men den som vill kan följa den öppna delen av mötet på webben från kl. 18.00

Man hittad död i Tensta

En man hittades död i en lägenhet i Tensta på måndagseftermiddagen. Polisen grep senare en person misstänkt för mord.