Stiftelsen Al-Azahr har förlorat sitt tillstånd, och två förskolor kommer att stängas enligt beslut i Stockholms Stads utbildningsnämnd. Tillståndet att bedriva förskola återkallades i slutet av 2020. Stiftelsen Al-Azahr överklagade, men nu har förvaltningsrätten avslagit överklagan.
– Imorgon den 10 augusti  kommer vi att stänga de två förskolor som bedrivs av Al-Azhar stiftelsen, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L) skolborgarråd i Stockholm stad, till SVT Nyheter.

Förskolorna som kommer att stängas ligger i Hjulsta respektive Vällingby.

I grunden till beslutet motiverar utbildningsnämnden sin ståndpunkt, med att företrädarna för Al-Azahr uppvisat allvarlig ekonomisk misskötsamhet och allvarligt brustit i sin förmåga att se till att verksamheten följer gällande lagar och föreskrifter. 

Oppositionen är nöjda med beslutet.
Vi välkomnar detta beslut för att vi vill ha seriösa huvudmän som bedriver barn- och ungdomsverksamhet, säger Kadir Kasirga (S) oppositionsborgarråd till SVT Nyheter.

 

Läs tidigare publicerad artikel härPrint Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Siffror över antal döda i corona i Stockholm publiceras

Idag publicerades siffrorna över antal döda i corona i Stockholms län. För första gången redovisas också dödssiffrorna per stadsdel. Rinkeby-Kista är hårdast drabbat, följt av Sundbyberg och Spånga-Tensta. 

Trafikförvaltningen tror att information kan lösa trängseln

Antalet resenärer i lokaltrafiken måste minska för att hindra smittspridning. Trafikförvaltningen i Region Stockholm tror att mer information ska lösa problemet med trängsel.

Kom och träffa oss på Spånga IP under Järvaveckan 12-16 juni!

Vi som arbetar med Nyhetsbyrån Järva kommer att vara på plats under…

Översvämningar i Järva efter extremt regnfall

De senaste dygnen har det varit stora översvämningar i Stockholm till följd av regnovädret, bland annat i Järva där gångvägar har varit avspärrade. – Det är oroväckande med klimatförändringar, man vet inte riktigt vad som kommer att hända när klimatet blir varmare, säger Lennart Wern, klimatolog på SMHI.