Stiftelsen Al-Azahr har förlorat sitt tillstånd, och två förskolor kommer att stängas enligt beslut i Stockholms Stads utbildningsnämnd. Tillståndet att bedriva förskola återkallades i slutet av 2020. Stiftelsen Al-Azahr överklagade, men nu har förvaltningsrätten avslagit överklagan.
– Imorgon den 10 augusti  kommer vi att stänga de två förskolor som bedrivs av Al-Azhar stiftelsen, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L) skolborgarråd i Stockholm stad, till SVT Nyheter.

Förskolorna som kommer att stängas ligger i Hjulsta respektive Vällingby.

I grunden till beslutet motiverar utbildningsnämnden sin ståndpunkt, med att företrädarna för Al-Azahr uppvisat allvarlig ekonomisk misskötsamhet och allvarligt brustit i sin förmåga att se till att verksamheten följer gällande lagar och föreskrifter. 

Oppositionen är nöjda med beslutet.
Vi välkomnar detta beslut för att vi vill ha seriösa huvudmän som bedriver barn- och ungdomsverksamhet, säger Kadir Kasirga (S) oppositionsborgarråd till SVT Nyheter.

 

Läs tidigare publicerad artikel härPrint Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Folkfest när SuperCupen avgjordes

Som United fullbordade igår dubbeln genom att besegra Sundsvall med 4-1 på ett fullsatt Knutby BP i finalen av SuperCupen.

Inget vatten i tvättstugan på Rinkebysvängen 91

För andra helgen i rad är vattnet till tvättmaskinerna i tvättstugan på Rinkebysvängen 91 avstängt.  – De vill inte skicka en reparatör, jouren svarar att det blir för dyrt, säger Dzevad Bektic.

Sprängningar i Hjulsta för motorvägsbygge

Nya sprängingar i Hjulsta när Trafikverket bygger Sveriges största trafikplats i anslutning till Förbifart Stockholm. Boende har möjlighet att bli varnade.

Äntligen! Snart är plaskdammen i Nydalsparken klar!

Nu på måndag, den 15 juni, då finns det äntligen vatten i plaskdammen i Nydalsparken i Tensta. Det skulle dröja tre år, och tre somrar, innan plaskdammen rustades upp.