Imorgon sänds Erik Lundins sommarprat i Sveriges Radio P1. Rapparen från västerort kommer att bland annat beröra identitet och drömmar under sin debut som sommarvärd. 

På torsdag debuterar Erik Lundin som sommarpratare i Sverige Radios program ”Sommar i P1” 2019, som i år firar 60 år. Den 36-årige rapparen från västerort är en av de 58 sommarvärdarna som varje år delar med sig av berättelser och musik för det svenska folket.

Erik Lundin, eller Ibrahima Erik Lundin Banda, gick tidigare under artistnamnet Eboi och rappade på engelska. År 2015 slog han igenom stort med den hyllade EP:n ”Suedi”, som prisades med två Grammis och utmärktes till Årets hiphop/soul på P3 Guldgalan. I våras släppte han albumet ”Zebrapojken” som också fått stort erkännande. Erik Lundin, som är född i Rinkeby och bott i Husby och Bromsten, har många gånger kallats för Sveriges främsta textförfattare.

Hans sommarprat kommer att beröra identitet, drömmar och de utmaningar som han mött på under sin resa. På Twitter beskriver han sommarpratet som ett ärofyllt uppdrag.

– Ser fram emot att dela med mig av mitt sommarprat och liv med Sverige.

Erik Lundin sommarprat sänds imorgon klockan 13.00 på Sveriges Radio P1.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Utredningen läggs ned efter våldsamma polisingripandet

I maj kunde Nyhetsbyrån Järva rapportera om ett våldsamt polisingripande i Rinkeby. Kort därefter omplacerades de berörda poliserna och en förundersökning om misshandel och tjänstefel hade inletts. Nu läggs utredningen ner och poliserna är tillbaka i ordinarie tjänst.

Dagkollo hela sommaren med BK Bussenhus och Rädda Barnen

På Eggeby gård har barn kunnat komma till BK Bussenhus och Rädda Barnens dagkollo hela sommaren. Akrem Hashim Yahya är en av handledarna för 66 sommarjobbare. Med sommarjobbarna har de organiserat olika aktiviteter för barn mellan 9 till 13 år.

Auel Coffee slutar på Tensta konsthall

Nu slutar Auel att göra sitt goda kaffe i Tensta konsthall. Efter fyra år packar Emma Berhane ner de sista prylarna i köket.  – Mina pojkar driver kaféet, jag hjälper dem bara att packa ihop.

R’n’B Cherrie är tillbaka

Idag släpper Cherrie sin efterlängtade singel 123 som gästas av vännen och artisten Yasin. 123 är den andra singeln från hennes kommande album som släpps i januari nästa år.