Med anledning av de uppgifter som Smittskydd Stockholm publicerade lovar stadsdelsnämndens ordförande Benjamin Dousa (M) att korttidsboenden ska erbjudas till dem som behöver i stadsdelen.

– Nu handlar det inte om pengar, det får kosta vad det kosta vill. Det handlar om människoliv och vi måste agera snabbt, säger stadsdelsnämndens ordförande Benjamin Dousa (M) till Direktpress.

Rinkeby-Kista har beslutat att erbjuda korttidsboenden till personer 70+ och andra riskgrupper.
– Det är ingen hemlighet att trångboddhet med boende över generationsgränserna är vanligt i Järva. Bor man på en liten yta med sina barnbarn som fortfarande går i skolan och på aktiviteter så är risken stor att smittas, och då behöver man tillfälligt komma ifrån det boendet, säger Benjamin Dousa.

De som är i behov av en tillfällig bostad kan vända sig till medborgarkontoret

Lägenheterna finns på olika håll i stadsdelen. Det kan handla om extralägenheter som finns i allmännyttan inom stadsdelen eller lägenheter som stadsdelen kan hyra på annat sätt.

De som är i behov av en tillfällig bostad kan vända sig till medborgarkontoret eller höra av sig till stadsdelens kontaktcenter.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fler solceller efter lysande exempel i Järva

När Familjebostäder installerar solceller på sina fastigheter är det med Rinkeby som förebild. Bakgrunden är ett hållbarhetsprojekt som satte Järva på solcellskartan. Nu har det utvärderats och fler hus kommer få solpaneler som genererar miljövänlig el.

Fler skuldsatta – men alla vet inte att det finns hjälp

Antalet skuldsatta i Spånga-Tensta ökar. Under årets första sex månader var det 1843 personer, nästan lika många som under hela 2018. Men trots det finns ingen kö till budget- och skuldrådgivningen.

Kurs om mode på Tensta konsthall under påsklovet

Årets modevecka på Tensta konsthall är en kurs som riktar sig till ungdomar mellan 13 och 18 år. – Vi hoppas att det blir en kul vecka och att vi kan ge en inblick i hur det är att arbeta med mode och design, säger Eli Solberg och Felicia Åström.18 år. – Vi hoppas att det blir en kul vecka och att vi kan ge en inblick i hur det är att arbeta med mode och design, säger Eli Solberg och Felicia Åström.

Och så sätts ännu fler kameror upp i Järva

Polisen meddelar att de ökar sin närvaro med fler kameror. Nu senast har två tillfälliga kameror satts upp i Nydalsparken i Tensta.