Med anledning av de uppgifter som Smittskydd Stockholm publicerade lovar stadsdelsnämndens ordförande Benjamin Dousa (M) att korttidsboenden ska erbjudas till dem som behöver i stadsdelen.

– Nu handlar det inte om pengar, det får kosta vad det kosta vill. Det handlar om människoliv och vi måste agera snabbt, säger stadsdelsnämndens ordförande Benjamin Dousa (M) till Direktpress.

Rinkeby-Kista har beslutat att erbjuda korttidsboenden till personer 70+ och andra riskgrupper.
– Det är ingen hemlighet att trångboddhet med boende över generationsgränserna är vanligt i Järva. Bor man på en liten yta med sina barnbarn som fortfarande går i skolan och på aktiviteter så är risken stor att smittas, och då behöver man tillfälligt komma ifrån det boendet, säger Benjamin Dousa.

De som är i behov av en tillfällig bostad kan vända sig till medborgarkontoret

Lägenheterna finns på olika håll i stadsdelen. Det kan handla om extralägenheter som finns i allmännyttan inom stadsdelen eller lägenheter som stadsdelen kan hyra på annat sätt.

De som är i behov av en tillfällig bostad kan vända sig till medborgarkontoret eller höra av sig till stadsdelens kontaktcenter.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Vatten är den roligaste miljön”

Alaa Eleish är vattenpolo-tränare i Husbybadet för Stockholms kappsimningsklubb, SSK. – Det spelar ingen roll om det är 60 meter under vattnet, eller med en boll ovan. Vatten är den roligaste miljön, med oändliga möjligheter, och vatten har varit en viktig del av mitt liv, säger han.

Skottlossning i Tensta i natt

Strax efter midnatt, 00.35, hördes  fyra skott i snabb takt vid Risingeplan i Tensta. Enligt polisen blev en ung man skjuten i benet.

Gunilla skriver boken när Rinkeby fyller 50 år

Nästa år är det 50 år sedan Rinkeby torg invigdes. Lika länge har Gunilla Lundgren arbetat i Rinkeby och det är hon som, tillsammans med många rinkebybor, skriver boken om Rinkebys jubileum. – Det var Rinkeby som gjorde mig till författare.

Trafikförvaltningen tror att information kan lösa trängseln

Antalet resenärer i lokaltrafiken måste minska för att hindra smittspridning. Trafikförvaltningen i Region Stockholm tror att mer information ska lösa problemet med trängsel.