Den unge man, som dömdes för mordet på pizzerian i Rinkeby 2018 och som i somras fritogs i Kungsbacka, greps igår i Hjulsta, enligt uppgifter i media.

När polisen på torsdagseftermiddagen kontrollerade ett trapphus i Hjulsta greps flera personer för vapenbrott. Polisen är på sin hemsida förtegen om händelserna, och skriver bara att en av de frihetsberövade personerna är en man som är efterlyst av Statens Institutionsstyrelse (SIS).

I Expressen bekräftar dock Stephan Kiernan, chef för spaningssektionen i Stockholm Nord, att det är den unge man som fritogs i samband med en permission i somras.

Mordet på pizzerian ägde rum den 8 januari 2018. Den unge mannen, som var 16 år när han greps, dömdes mot sitt nekande till sluten ungdomsvård i februari 2019. Eftersom han var under 18 år blev straffet tre år.

I somras, när han hade endast några månader kvar av sitt straff, fritogs han under en permission i Kungsbacka. Sedan dess har polisen sökt efter honom och nu hittades han, som det verkar, av en slump.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu har vi blivit med lokal!

Efter tre år i ständig rörelse har Nyhetsbyrån Järva fått en fast plats i tillvaron. Vi har sedan 1 september vår redaktion i Rinkeby Folket Hus.

Morgonens lägenhetsbrand i Kista är släckt

Vid 07. 45 på lördagsmorgonen kom larmet om en brand i en lägenhet i Kista. Strax efter åtta var branden släckt av räddningstjänsten. 

Rån i Husby imorse

Polis kallades till Husby vid halv tio på tisdagsmorgonen med anledning av att en person blivit utsatt för ett rån i sin bostad.

Sommarpratare att se fram emot

Bland årets Sommarvärdar hörs två röster från Järva. Musikproducenten Adam ”Tensta” Taal…