Skylt som informerar om att cykelvägen är avstängd

Det blir inte förrän i början av juli som cykelvägen mellan Spånga och Barkarby stängs av.

Trafikverket meddelar via sin hemsida att den planerade avstängningen senareläggs och för järvabor som vill cykla och handla i Barkarby eller Veddesta är det fritt fram till och med den 3 juli.

Exakt hur länge gång- och cykelvägen kommer att vara avstängd är inte klart ännu, men just nu verkar det som att det handlar om i stort sett hela juli och augusti. Dessutom planerar Trafikverket ytterligare en avstängning senare i höst på sträckan som varit hårt drabbad av förbifartsbygget de senaste åren.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

I Husby hittar ni redaktionen denna vecka!

Denna vecka sitter redaktionen, som består av fyra sommarjobbande reportrar och undertecknad, på Folkets Husby. Kom gärna och hälsa på. Det kan hända att reportrarna är ute på uppdrag, men någon av oss är på plats.

Suad Ali om sin debutroman

Suad Ali, statsvetare som har arbetat med migrationsfrågor på FN:s flyktingorgan UNHCR, Utrikesdepartementet och Migrationsverket, debuterar som författare med romanen “Dina händer var fulla av liv”. I torsdags kväll bjöd Rinkeby Folkets Hus in till ett samtal om boken.

Vacker mosaik kan ses i Kvarnbygångens tunnel

Under höstlovet förra veckan skapade åtta feriejobbande ungdomar en ny mosaik i Rinkeby. – Ungdomarna har gjort allting själva. De kom med idéer, skissade motiv i Procreate på iPads, knackade kakel och satte upp alla bitarna, säger ungdomshandledaren Nadine Arizcurinaga.

Med örat mot marken och blicken framåt

Diskussionen om otrygghet har präglat bilden av Järva. Nu har Folkets Husby, tillsammans med forskarna Leandro Schclarek Mulinari och Sima Wolgast, och tio sommarjobbare, gjort en stor trygghetsundersökning i Hjulsta, Tensta, Rinkeby, Akalla, Husby och Kista.