Cykelvägen mellan spånga och barkarby

På måndag den 2 november öppnar gång- och cykelvägen mellan Spånga och Kallhäll. Vägen har varit avstängd i flera omgångar de senaste åren och under hela sommaren och hösten 2020.

För den som vill ta sig mellan Rinkeby, Tensta eller Hjulsta till affärerna Barkarby eller Veddesta utan bil går det snabbt att cykla, förutsatt att cykelvägen är öppen. Med kollektivtrafik är det en betydligt längre resa.

Orsaken till avstängningen är bygget av Förbifart Stockholm

Gång- och cykelvägen skulle egentligen ha öppnat redan för en månad sedan, men det blev försenat av produktionstekniska skäl, skriver Trafikverket på sin hemsida. Orsaken till avstängningen är bygget av den stora motorvägen Förbifart Stockholm som kommer upp i ytläge vid Hjulsta.

Från och med måndag går det alltså bra att cykla mellan Spånga och Kallhäll igen. Det är dock oklart hur länge. Trafikverket varnar för att vägen kan komma att stängas av igen redan nästa sommar.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 35. Efter ett uppehåll under juli och semestermånaden, så fortsätter nu Fatuma Abdullahi Mohamed med sina uppskattade nyhetssammanfattningar på somaliska. Hon rapporterar om pandemins utveckling och om vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått.

Digitalakademin besökte Tensta under turnén runt landet

Google, Almi och Arbetsförmedlingen gör en gemensam satsning på digital kompetens. En stor buss rullar runt i Sverige och föreläser för arbetssökande, småföretagare och studenter. I Tensta fick de inte köra in bussen, utan lånade istället Tech Tenstas lokal.

Internationella kvinnodagen firades corona-korrekt

Ayan Mohameds corona-korrekta firande av Internationella kvinnodagen gav resultat. Igår och idag har grupper av kvinnor setts gå, jogga, plogga eller springa för att fira utan att sprida någon smitta. Därför är det små grupper på en till åtta personer.

”Varför behandlar ni oss så här?”

De var både förbannade och besvikna. De ungdomsvärdar som arbetat i Rinkeby-Kista i flera år, men som nu förlorar sina jobb.  – Varför behandlar ni oss som ni gör?