Cykelvägen mellan spånga och barkarby

På måndag den 2 november öppnar gång- och cykelvägen mellan Spånga och Kallhäll. Vägen har varit avstängd i flera omgångar de senaste åren och under hela sommaren och hösten 2020.

För den som vill ta sig mellan Rinkeby, Tensta eller Hjulsta till affärerna Barkarby eller Veddesta utan bil går det snabbt att cykla, förutsatt att cykelvägen är öppen. Med kollektivtrafik är det en betydligt längre resa.

Orsaken till avstängningen är bygget av Förbifart Stockholm

Gång- och cykelvägen skulle egentligen ha öppnat redan för en månad sedan, men det blev försenat av produktionstekniska skäl, skriver Trafikverket på sin hemsida. Orsaken till avstängningen är bygget av den stora motorvägen Förbifart Stockholm som kommer upp i ytläge vid Hjulsta.

Från och med måndag går det alltså bra att cykla mellan Spånga och Kallhäll igen. Det är dock oklart hur länge. Trafikverket varnar för att vägen kan komma att stängas av igen redan nästa sommar.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Det behövs en mötesplats för alla i Hjulsta-Tensta

På tisdagskvällen samlades cirka 40 personer i Tensta träff för att diskutera behovet av en öppen mötesplats för alla i Hjulsta och Tensta.

”Det är bortkastade pengar”

Avraam Lazaridis är rinkebybo och vice ordförande i Rinkeby-Kista råd för funktionshinderfrågor. Han har sett den nya trappan i Rinkeby,  – Det ser inte bra ut alls, den är inte tillgänglig. Det är bortkastade pengar. 

Föräldrar mötte polis och socialtjänst i Rinkeby igår

Föräldranätverket i Järva hade bjudit in till mötet med polisen och socialtjänsten i Rinkebyskolan på lördagskvällen. 

Aysha Jones kan bli årets stockholmare

Aysha Jones, tenstabon, som grundade Black Lives Matter i Sverige, har nominerats till utmärkelsen Årets stockholmare.