Nu ansluter Kowsar Aden till Womenisa i Järva.
– Vi vill hjälpa kvinnor att sluta underskatta sin egen förmåga. Nu är jag en del av gänget och det är en dröm som har gått i uppfyllelse, säger Kowsar Aden.

Kowsar Aden är uppvuxen i Flen och kom till Sverige 1990. Hon är 38 år, älskar entreprenörskap. och beundrar människor som följer sina drömmar passionerat. Hon har erfarenhet av företagande redan från barnsben i Somaliland, Somalia. Hon har över 25 års arbetslivserfarenhet och hennes senaste fasta anställning var som utbildad barnskötare vid förskolan Stormhatten i Tensta. Sedan tog hon tjänstledigt för att satsa på sina egna idéer och förverkliga sina entreprenörsdrömmar. Hon startade företaget Nabad Consulting år 2011.

Jag hade grannar som hjälpte mig

– Jag var ensam med tre barn när jag startade mitt företag, men tack och lov hade jag en bra grupp bakom mig. Och jag hade grannar som hjälpte mig när jag var på seminarier och inspirationskvällar. Så alla ni som vill starta upp företag, kämpa på. Det kan vara pirrigt och läskigt till i början, men man kommer ha roligt på vägen.

I sitt företag arbetar hon med att förbättra kommunikationen mellan människor från olika kulturer. Hon föreläser, coachar, är utbildningsledare och moderator vid konferenser inom integration, mångfald, flerspråkighet och kultur.
– Min roll på Womenisa är en projektanställning på halvtid som projektledare, eventkoordinator samt att vara mentor till våra medlemmar fram till hösten 2021. Jag är ju tio år äldre än dem så jag hoppas att jag med min erfarenhet och kunskap kan bidra till ett fortsatt ljust och lärorikt år.

Tro på din affärsidé och var uthållig

Vid affärsrådgivningen får varje kvinna individuell stöttning och coachning. Womenisa har digitala nätverksträffar, seminarier, workshops, och samarbeten med andra aktörer, program och kurser. Just nu sker det mesta digitalt via instagram eller via Zoom på grund av epidemin. Allt är kostnadsfritt.
– Drömmer du om att starta eget? Tro på din affärsidé innan alla andra gör det och var uthållig. Bli medlem hos oss på Womenisa. Vi har ett gott rykte för att vi är genuint intresserade av att hjälpa kvinnor med att lyckas, säger Kowsar Aden.

Krista Sirviö

Fakta: Womenisa är ett nätverk för kvinnlig utveckling och entreprenörskap som vill inspirera, stärka, förena och skapa samverkan för kvinnor. Grundarna av Womenisa är Amal Said och Deqa Abukar. Båda kommer från organisationen BLING Startup, som arbetar med affärsrådgivning och personlig utveckling. De vill omdefiniera vad som är framgång för dem.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Pysselakuten öppen för barnen hela sommaren

Pysselakuten ser till att Järvas barn får möjlighet till roliga aktiviteter utomhus. – Barnen i området behöver bli stimulerade med lek, läsning och pyssel, säger Amal Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets Hus.

Rulltrappan står och hissen är ur funktion i Rinkebys tunnelbana

Det verkar inte finnas något slut på eländet i Rinkebys tunnelbana. Hissen repareras till den 22 november och idag stod alla rulltrappor stilla igen.

Vänskap och vernissage på sportlovet i Tensta

Cleo och Safi har hittat varandra under sportlovets modekollo, som anordnats på Tensta konsthall. De har målat och sytt varsin slängkappa i gyllene tyg.  – Det var lätt, bara att sy i en knapp, sade Safi.

Rapport från decembermötet i Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd:

Årets sista möte i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd var som vanligt välbesökt. Under det…