Nu ansluter Kowsar Aden till Womenisa i Järva.
– Vi vill hjälpa kvinnor att sluta underskatta sin egen förmåga. Nu är jag en del av gänget och det är en dröm som har gått i uppfyllelse, säger Kowsar Aden.

Kowsar Aden är uppvuxen i Flen och kom till Sverige 1990. Hon är 38 år, älskar entreprenörskap. och beundrar människor som följer sina drömmar passionerat. Hon har erfarenhet av företagande redan från barnsben i Somaliland, Somalia. Hon har över 25 års arbetslivserfarenhet och hennes senaste fasta anställning var som utbildad barnskötare vid förskolan Stormhatten i Tensta. Sedan tog hon tjänstledigt för att satsa på sina egna idéer och förverkliga sina entreprenörsdrömmar. Hon startade företaget Nabad Consulting år 2011.

Jag hade grannar som hjälpte mig

– Jag var ensam med tre barn när jag startade mitt företag, men tack och lov hade jag en bra grupp bakom mig. Och jag hade grannar som hjälpte mig när jag var på seminarier och inspirationskvällar. Så alla ni som vill starta upp företag, kämpa på. Det kan vara pirrigt och läskigt till i början, men man kommer ha roligt på vägen.

I sitt företag arbetar hon med att förbättra kommunikationen mellan människor från olika kulturer. Hon föreläser, coachar, är utbildningsledare och moderator vid konferenser inom integration, mångfald, flerspråkighet och kultur.
– Min roll på Womenisa är en projektanställning på halvtid som projektledare, eventkoordinator samt att vara mentor till våra medlemmar fram till hösten 2021. Jag är ju tio år äldre än dem så jag hoppas att jag med min erfarenhet och kunskap kan bidra till ett fortsatt ljust och lärorikt år.

Tro på din affärsidé och var uthållig

Vid affärsrådgivningen får varje kvinna individuell stöttning och coachning. Womenisa har digitala nätverksträffar, seminarier, workshops, och samarbeten med andra aktörer, program och kurser. Just nu sker det mesta digitalt via instagram eller via Zoom på grund av epidemin. Allt är kostnadsfritt.
– Drömmer du om att starta eget? Tro på din affärsidé innan alla andra gör det och var uthållig. Bli medlem hos oss på Womenisa. Vi har ett gott rykte för att vi är genuint intresserade av att hjälpa kvinnor med att lyckas, säger Kowsar Aden.

Krista Sirviö

Fakta: Womenisa är ett nätverk för kvinnlig utveckling och entreprenörskap som vill inspirera, stärka, förena och skapa samverkan för kvinnor. Grundarna av Womenisa är Amal Said och Deqa Abukar. Båda kommer från organisationen BLING Startup, som arbetar med affärsrådgivning och personlig utveckling. De vill omdefiniera vad som är framgång för dem.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

De tog barnvaktssysslan till en ny nivå

Fatima Hassey Sharif och Sagal Amin startade i våras bemanningsföretaget Nannyomsorg.  – Vi såg ett behov och tog barnvaktssysslan till en ny nivå.

”Vi lever i en tid där våld är mer normalt att prata om än sex”

I dagarna släpptes boken Touch, Tankar & Tabu av Murre Gonday från Husby. Novellen beskrivs av författaren som ”Fifty Shades of Grey, men i orten” och skildrar triangeldramat mellan karaktärerna Delnaz, Amina och Omar. 

Vad händer med stallet på Eggeby gård?

Stallet på Eggeby gård har varit stängt en längre tid. Hästarna är borta och hagarna växer igen. Men snart slår stallet upp sina dörrar för en ny hyresgäst.

Stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta slutar

Enligt flera källor kommer Spånga-Tenstas stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell att sluta vid månadsskiftet september-oktober. Ny stadsdelsdirektör väntas Toni Mellblom bli, som tidigare var chef för socialtjänsten i Spånga-Tensta.