Regnet kom i samma stund som demonstrationen till hyresrätternas försvar inleddes på Sergels torg under måndagskvällen. Men efter bara några minuter hade det blåst förbi och hundratals demonstranter från Stockholms olika förorter klev ut på plattan med sina skyltar och banderoller. 

Många var arga och besvikna men framförallt märktes en beslutsamhet. 
– Bostadspolitiken måste förändras. Vi behöver avskaffa marknadshyror och vi behöver nya former för ägande av våra bostäder. Jag har betalat hyra i nästan 50 år. Jag  är arbetarbarn och jag är stolt över det, men jag äger ingenting, sade Sandra Mandell Onuorah från Norra Järva stadsdelsråd.

Gör om, gör rätt, gör hyresrätt!

Demonstrationen hölls som en protest mot de planer på att ombilda allmännyttiga hyresrätter som lagts fram från de blågröna politikerna i Stockholms stad.  

Efter en knapp timme på Sergels torg med tal och slagord som ”Att sälja ut är häleri, allmännyttan äger vi!” och ”Gör om, gör rätt, gör hyresrätt!” tågade demonstranterna till Stadshuset där protesten fortsatte med fler tal och musikuppträdanden.

Paloma Winneth Varelamontes från 127 tillhör oss talade utanför stadshuset och vände sig direkt till politikerna:
– Ni har inte tagit våra hyresrätter, ännu. Men ni har tagit tryggheten ifrån oss. Er politik stinker klassförakt.

Fler protester är att vänta, närmast blir det en demonstration den 16:e maj. 

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Oavgjort för Som United FF

Det blev oavgjort när Som United FF mötte Fittja IF i träningsmatchen på Fittja bollplan på fredagen.  – Vi spelade inte vårt spel de första 30 minuterna och det kostade oss ett mål, säger Som Uniteds tränare Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon.

Den misshandlade unge mannen dog av sina skador

Natten till den 1 juli hittades en svårt skadad ung man på Skäftingebacken i Tensta. Nu har mannen avlidit av sina skador och polisen ber allmänheten om tips.

En skadad i Rinkeby efter misstänkt skjutning

Någon eller några gärningspersoner sköt in i en lägenhet i Rinkeby i morse. En person skadades vid händelsen som utreds som mordförsök och grovt vapenbrott.

Föreningar diskuterar om Tensta marknads framtid

Lokalen i Tensta centrum var full av folk, som kommit för att diskutera om det ska bli någon Tensta marknad i år. – Jag hoppas det blir marknad igen, det är enda gången som människor från hela Stockholm kommer hit, sade en mamma från Tensta.