Black Lives Matter Sweden tilldelades årets Elfte juli-priset som delas ut av Kista Folkhögskola. BLM vice ordförande Araia Sebhatu tog emot priset för organisationens arbete mot rasism.

Black Lives Matter-rörelsen, som har sitt ursprung i USA, spreds över världen förra året efter mordet på George Floyds. I Sverige var det tenstabon Aysha Jones, som tog initiativet och startade Black Lives Matter Sweden.

Under 2020 fick rörelsen stor spridning och i början på sommaren anordnades det stora protester i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Kista Folkhögskola tilldelar årligen Elfte juli-priset till personer eller organisationer som kämpar mot muslimhat och annan rasism i Sverige. Priset instiftades 2015 till minne av folkmordet i Srebrenica 1995. Förutom äran får pristagarna en symbolisk summa på 5000 kronor.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Äntligen badsommar i Järva

Solen strålade och fick vattnet att glittra i de turkosblå bassängerna när Järvabadet invigdes. ”Äntligen”, var ordet på allas läppar. – Badet är till för barn och ungdomar i Järva och alla badälskande stockholmare, sade idrottsborgarrådet innan hon klippte bandet.

Stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta har möte ikväll

Ikväll är det sammanträde i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. På dagordningen finns bland annat ett förslag att bygga en cricketplan och en multifunktionsplan i Spångadalen. Den här gången äger mötet rum i förvaltningshuset på Fagerstagatan i Lunda. På grund av pandemin hålls mötet bakom stängda dörrar och allmänheten kan inte närvara.

Smittan ökar i Stockholm igen

För andra veckan i rad ökar antalet smittade av covid-19 i regionen. 476 nya fall av covid-19 har konstaterats under perioden 6 juli till och med 12 juli, rapporterar Region Stockholm. Även om fler och fler vaccinerar sig, så är skillnaderna fortfarande stora mellan olika delar av Stockholm.

Kraftig smäll hördes i Järva

Larm om en kraftig smäll i Järvaområdet inkom till polisens ledningscentral under tisdagskvällen. Personer från flera olika håll i Järva vittnar om en hög smäll och vibrationer.