Ayan Mohameds corona-korrekta firande av Internationella kvinnodagen gav resultat. Igår och idag har grupper av kvinnor setts gå, jogga, plogga eller springa för att fira utan att sprida någon smitta. Därför är det små grupper på en till åtta personer.

Kvinnor från föreningen Geesgud var med, hälsoinformatörerna från Transkulturellt Centrum och Kvinnokraft Järva var några av deltagarna.

Anställda på flera av de lokala fastighetsbolagen valde att plogga i Tensta med Elin Sundqvist från Familjebostäder. Att plogga är att jogga och plocka skräp.

Några av ledarna har hämtat upp gröna västar som det står ”Idrottsmammor” på från Rinkeby Run. Det är tydligt, men det är inte något krav. Vem som helst får leda en egen ”Alla Kvinnors Dag-jogg”. Pojkar och män som tycker att jämställdhet är bra får också delta.

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Vill du skicka en bild på dig och dina väninnor gör det till: AyanTensta@gmail.com

Bilderna här är inskickade till WhatsApp-gruppen ”International Womens Day”.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Misshandel i Husby

Man gripen misstänkt för grov kvinnofridskränkning och olaga frihetsberövande, efter lägenhetsbråk i Husby i natt. 

Ännu fler ordningsvakter till Järva

Från och med idag,  den 9 september, har 20 kommunala ordningsvakter rätt att patrullera i Rinkeby, Tensta, Husby och Spånga.

I sommar kommer djuren tillbaka till Spånga by

Det blir sommarläger och öppen verksamhet på 4H-gården i Spånga by i sommar.  – Vi är verkligen glada att 4H-gården kan öppna igen. Spånga by har många besökare på sommaren, säger Victoria Callenmark, biträdande stadsdelsdirektör Spånga-Tensta Stadsdelsförvaltning.

Skolinspektionen stänger Akademiska skolan i Husby

Skolinspektionen stänger Akademiska skolan i Husby och även systerskolan Nacka International School i Fisksätra. Skolinspektionen anser att skolan har bristande lämplighet i ägar- och ledning och inte heller har ekonomiska förutsättningar att bedriva skolverksamhet.  – Vi kommer att överklaga beslutet, säger Mustafa Ahmed, VD för Frihab AB.