Ayan Mohameds corona-korrekta firande av Internationella kvinnodagen gav resultat. Igår och idag har grupper av kvinnor setts gå, jogga, plogga eller springa för att fira utan att sprida någon smitta. Därför är det små grupper på en till åtta personer.

Kvinnor från föreningen Geesgud var med, hälsoinformatörerna från Transkulturellt Centrum och Kvinnokraft Järva var några av deltagarna.

Anställda på flera av de lokala fastighetsbolagen valde att plogga i Tensta med Elin Sundqvist från Familjebostäder. Att plogga är att jogga och plocka skräp.

Några av ledarna har hämtat upp gröna västar som det står ”Idrottsmammor” på från Rinkeby Run. Det är tydligt, men det är inte något krav. Vem som helst får leda en egen ”Alla Kvinnors Dag-jogg”. Pojkar och män som tycker att jämställdhet är bra får också delta.

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Vill du skicka en bild på dig och dina väninnor gör det till: AyanTensta@gmail.com

Bilderna här är inskickade till WhatsApp-gruppen ”International Womens Day”.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Handlarna är redo inför ramadan

På ramadans första dag arbetar han som vanligt i charkdisken inne i livsmedelsbutiken Matvärlden i Tensta. – Det är perfekt att fasta, säger Youssef Mahabi. Jag mår så bra.

Ungdomens Hus och Reactor läggs ned, eller?

DN rapporterade igår om att Ungdomens Hus i Rinkeby och Reactor i Husby läggs ned i en intervju med Benjamin Dousa (M), ordförande i stadsdelsnämnden. Men enligt Veronica Stiernborg (V) har det framkommit information under fredagen om att frågan ska upp i nämnden i november. – Jag är väldigt förvirrad över var och hur det här beslutet är taget, för det ska ju vara ett politiskt beslut, säger hon till Nyhetsbyrån Järva.

Stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta slutar

Per Kjellander, stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta, tvingas sluta. På torsdagen fick han besked…

När Panayotis griper in då blir det ändring!

Panayotis Hatzipavlis skrev nyligen en insändare och frågade varför Spånga by håller stängt under helgerna. Både kaféet och toaletten är stängda då. Det skulle visa sig att ibland lönar det sig att vara en aktiv samhällsmedborgare.