Den fånge som fritogs från en bevakad permission i Kungsbacka i tisdags kommer från Järva. Det är den unge man som dömts för mordet på pizzerian i Rinkeby i januari 2018.

I tisdagskväll fritogs fången under en bevakad permission i Kungsbacka i Halland. Två män dök upp i en taxi och fritog mannen framför ögonen på alla. Sedan dess är de försvunna.

Dagen därpå, i onsdags, greps fyra personer i ärendet, misstänkta för grovt främjande av flykt. Tre av dem har sedan släppts, men en av dem har anhållits. Och igår, under torsdagen, greps ytterligare en man under en stor polisinsats i Göteborg. Även den mannen är anhållen.

Det var den 8 januari 2018 som en man i 25-årsåldern avrättades inne på pizzerian på Rinkeby torg. Mannen som greps för mordet var bara 16 år när mordet skedde. När domen föll i januari 2019 hade han fyllt 17. Han dömdes mot sitt nekande.

På grund av sin låga ålder dömdes han till tre års sluten ungdomsvård. Eftersom han inom en begränsad tid skulle ha avtjänat sitt straff spekuleras det i att han inte avvek frivilligt.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

God stämning under Föreningarnas dag i Tensta centrum

I lördags var det femte året i rad som Fastpartner AB anordnade Föreningarnas dag i Tensta centrum. Nyhetsbyrån Järva och ett trettiotal andra föreningar var på plats och interagerade både med besökare och föreningar.

Domen för mordet på pizzerian i Rinkeby överklagas

Idag kom domen mot den 17-åring som misstänks för mordet på pizzerian…

Stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista har möte imorgon

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd har möte imorgon. På dagordningen finns bland annat frågor om sommarjobben, budgeten för 2022 och vad som händer med verksamheten studier och arbete, som riktar sig till unga som varken studerar eller arbetar.

Ny pandemilag – det här gäller

Riksdagen har röstat fram regeringens förslag om en tillfällig pandemilag. Lagen börjar gälla från och med imorgon, den 10 januari till och med den sista september 2021.