Den fånge som fritogs från en bevakad permission i Kungsbacka i tisdags kommer från Järva. Det är den unge man som dömts för mordet på pizzerian i Rinkeby i januari 2018.

I tisdagskväll fritogs fången under en bevakad permission i Kungsbacka i Halland. Två män dök upp i en taxi och fritog mannen framför ögonen på alla. Sedan dess är de försvunna.

Dagen därpå, i onsdags, greps fyra personer i ärendet, misstänkta för grovt främjande av flykt. Tre av dem har sedan släppts, men en av dem har anhållits. Och igår, under torsdagen, greps ytterligare en man under en stor polisinsats i Göteborg. Även den mannen är anhållen.

Det var den 8 januari 2018 som en man i 25-årsåldern avrättades inne på pizzerian på Rinkeby torg. Mannen som greps för mordet var bara 16 år när mordet skedde. När domen föll i januari 2019 hade han fyllt 17. Han dömdes mot sitt nekande.

På grund av sin låga ålder dömdes han till tre års sluten ungdomsvård. Eftersom han inom en begränsad tid skulle ha avtjänat sitt straff spekuleras det i att han inte avvek frivilligt.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tuff budget även i Spånga-Tensta

Det blir tydliga neddragningar om den nya budgeten i Spånga-Tensta klubbas igenom. Avdelningen för Stadsdelsutveckling föreslås försvinna och Medborgarvärdarnas framtid är osäker. Enligt förvaltningens förslag till budget 2019 är budgeten till området Nämnd och administration 15,4 miljoner. Det kan jämföras med budgeten 2018 som var 44,4 miljoner. Det är en minskning på 29 miljoner. 

Nyhetsbyrån Järva fick rätt mot Hälso- och sjukvårdsnämnden i kammarrätten

Det har blivit svårare för media att få ut uppgifter från myndigheter och kommuner i samband med bevakningen av pandemin. Nyhetsbyrån Järva begärde ut uppgifter om antal avlidna per stadsdel i Stockholm, och fick först avslag. Beslutet överklagades och kammarrätten ger nu Nyhetsbyrån Järva rätt och tillrättavisar Region Stockholm.

Terminsavslutning för Läslust i Rinkeby

När Läslust i Rinkeby hade terminsavslutning på biblioteket firades de elever som varit med under hösten. Kanske finns det en framtida nobelpristagare bland deltagarna?

Samtal om konflikten i Kashmir

Premiärminister Imran Khan och statsminister Stefan Löfven har talat i telefon om den kritiska situationen i Jammu och Kashmir.