Inte ens när den exceptionella coronakrisen plågar hela samhället och i synnerhet Järvaområdet avstår den styrande majoriteten i staden och Regionen från att skapa otrygghet för de boende i Järva.

Jag är inte längre förvånad att rulltrapporna i Rinkeby stått stilla länge. Jag kan till och med förstå komplexiteten i problemet. Men när ansvarige politiker Tomas Eriksson, (MP), första vice ordförande i SL och Trafiknämnden, samt ordförande i Trafiknämndens Beredningen för tillgänglighet och framkomlighet, påstår att han blev upplyst om problemet med rulltrapporna i Rinkeby först när Nyhetsbyrån Järva ringer upp honom, blev jag helt enkelt irriterad och upprörd. Tomas Eriksson missar helt att jag, undertecknad som sitter i samma beredning som han, tog upp frågan redan under ett av våra sammanträden förra året. Må vara att han har varit konsekvent och gav samma svar nu som då, men rulltrapporna står fortfarande stilla. 

Jag som sitter i samma beredning tog upp frågan redan förra året

Viruset har lamslagit Sverige på ett förödande sätt, många har dött och andra oroar sig för sin hälsa, sörjer anhöriga och förlorar inkomster. Under sådana omständigheter förväntas folkvalda politiker sända signaler som skapar trygghet hos alla medborgare. Det saknas i Tomas Erikssons svar och det blir knappast bättre när man nöjer sig med att låta tiotal personer fortsätta tränga sig in i en och samma hiss med risk för smittospridning. 

Tomas Eriksson får gärna beklaga de problem som detta skapar för de boende i området, men det minsta han borde göra i detta läget är att be rinkebyborna om ursäkt.

Estanislao Mboro (S)
Regionpolitiker, Beredningen för tillgänglighet och framkomlighet samt Patientnämnden. 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Öppet brev till Anna König Jerlmyr

Lördagen den 4 maj var det dags för Rinkeby empowerment, ett evenemang på Rinkebystråket för att i första hand lyfta tjejer och kvinnor i orten.

Obegripligt att Hembla släpps in i Sveriges Allmännytta

I förra veckan meddelades att det ökända företaget Hembla blir medlemmar i Sveriges Allmännytta. Hembla är ett av Sveriges största fastighetsbolag men trots det är deras hyresgäster bland de mest missnöjda med sitt boende. Varför vill Sveriges Allmännytta legitimera den här typen av hyresvärdar?

”Nej, det blir inte bättre för våldsutsatta, Dennis Wedin”

Igår gick både Moderaterna och Miljöpartiet i Stockholm ut och sa att det nu skulle bli lättare för våldsutsatta att få förtur i bostadskön. Men det är inte sant.

Att styret inte värdesätter Folkets Husby är obegripligt 

Det var med stor besvikelse vi tog del av förslag till beslut i verksamhetsplan för 2021 och beskedet att Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd inte förnyar sitt samarbetsavtal med Folkets Husby.