Inte ens när den exceptionella coronakrisen plågar hela samhället och i synnerhet Järvaområdet avstår den styrande majoriteten i staden och Regionen från att skapa otrygghet för de boende i Järva.

Jag är inte längre förvånad att rulltrapporna i Rinkeby stått stilla länge. Jag kan till och med förstå komplexiteten i problemet. Men när ansvarige politiker Tomas Eriksson, (MP), första vice ordförande i SL och Trafiknämnden, samt ordförande i Trafiknämndens Beredningen för tillgänglighet och framkomlighet, påstår att han blev upplyst om problemet med rulltrapporna i Rinkeby först när Nyhetsbyrån Järva ringer upp honom, blev jag helt enkelt irriterad och upprörd. Tomas Eriksson missar helt att jag, undertecknad som sitter i samma beredning som han, tog upp frågan redan under ett av våra sammanträden förra året. Må vara att han har varit konsekvent och gav samma svar nu som då, men rulltrapporna står fortfarande stilla. 

Jag som sitter i samma beredning tog upp frågan redan förra året

Viruset har lamslagit Sverige på ett förödande sätt, många har dött och andra oroar sig för sin hälsa, sörjer anhöriga och förlorar inkomster. Under sådana omständigheter förväntas folkvalda politiker sända signaler som skapar trygghet hos alla medborgare. Det saknas i Tomas Erikssons svar och det blir knappast bättre när man nöjer sig med att låta tiotal personer fortsätta tränga sig in i en och samma hiss med risk för smittospridning. 

Tomas Eriksson får gärna beklaga de problem som detta skapar för de boende i området, men det minsta han borde göra i detta läget är att be rinkebyborna om ursäkt.

Estanislao Mboro (S)
Regionpolitiker, Beredningen för tillgänglighet och framkomlighet samt Patientnämnden. 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Moderaterna måste sluta svartmåla förorten och satsa istället

Ett moderat oppositionsråd i Sundbyberg har föreslagit att den ännu inte öppna bron mellan Ursvik och Rinkeby ska kameraövervakas, för att kriminaliteten i Rinkeby inte ska ta sig till Ursvik. Det är inte bara ett dumt förslag, det är också kränkande mot Rinkebyborna och det bidrar till ökad stigmatisering av förorten.

Något i det nya folkhemmet har gått förlorat

Vi ser oss gärna som en av världens första och främsta välfärdsstater. Men Sveriges tid som välfärdsnation är dock kort för några av oss. I Per Albin Hanssons folkhem fanns inte plats för några ”idioter”. Det samhälle som inte skulle göra skillnad på kelgrisar eller styvbarn, hade märkligt svårt att inkludera människor med funktionsnedsättningar. Hur har det sedan gått?

”Personalen känner en otrolig maktlöshet”

Noll respons från skolledningen och ingen respekt, skriver lärarna på Hjulsta grundskola i en kommentar till skolans rektor Helene Hodges.

Någon som fortfarande tvivlar om förändringar i klimatet?

Snart är december månad över. Endast två dagar har vi upplevt något som liknar vinter. Sedan regnade snön bort.