I Tensta firades den internationella kvinnodagen traditionsenligt med tal och poesi och massor att äta. När Tensta-Hjulsta Kvinnocenter bjöd på fest var det fullsatt. 

När 8 mars firas så räcker inte Kvinnocenter lokaler på Glömmingregränd till. Kvinnor i alla åldrar sitter på stolar, på golvet, står i korridorerna. Men på något sätt för alla plats ändå.

Hero Rashid, som är vice ordförande i föreningen, citerade Nelson Mandela i sitt hälsningsanförande:
– Det är vårt ljus, inte vårt mörker, som skrämmer oss mest. Och när vi låter vårt eget ljus skina ger vi omedvetet andra tillåtelse att göra detsamma.

Ett nyinrett rum invigdes, massor av mat serverades, många olika språk talades och överallt umgicks kvinnor från Järva.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Hastigheten på Rinkebystråket ska justeras”

Blir det några trafikljus vid övergångsstället på Rinkebystråket, trafikborgarråd Daniel Helldén? – Vi ska titta lite på det där övergångsstället och vi gör en generell översyn av trafiksäkerheten.

Pysselakuten öppen för barnen hela sommaren

Pysselakuten ser till att Järvas barn får möjlighet till roliga aktiviteter utomhus. – Barnen i området behöver bli stimulerade med lek, läsning och pyssel, säger Amal Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets Hus.

Nu stänger Erikshjälpen i Spånga sin second hand-butik

I slutet av september stänger Erikshjälpen i Spånga för gott. Nästa 70 personer, som på olika sätt varit sysselsatta där, blir utan arbete. – Det är en stor förlust för området, säger Dine Malmsten, en av alla de Järvabor som brukar handla där.

Sopkaos och dålig kommunikation på Svennebygränd

Familjebostäders miljöstuga på Svennebygränd var stängd på helger och kvällar under över ett och ett halvt år. – Varje måndag ser det ut såhär med sopor utanför på marken, säger en av de boende på adressen.