I Tensta firades den internationella kvinnodagen traditionsenligt med tal och poesi och massor att äta. När Tensta-Hjulsta Kvinnocenter bjöd på fest var det fullsatt. 

När 8 mars firas så räcker inte Kvinnocenter lokaler på Glömmingregränd till. Kvinnor i alla åldrar sitter på stolar, på golvet, står i korridorerna. Men på något sätt för alla plats ändå.

Hero Rashid, som är vice ordförande i föreningen, citerade Nelson Mandela i sitt hälsningsanförande:
– Det är vårt ljus, inte vårt mörker, som skrämmer oss mest. Och när vi låter vårt eget ljus skina ger vi omedvetet andra tillåtelse att göra detsamma.

Ett nyinrett rum invigdes, massor av mat serverades, många olika språk talades och överallt umgicks kvinnor från Järva.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Chef sparkas i Spånga-Tensta

Turbulensen i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning fortsätter. Ytterligare en avdelningschef tvingas sluta den 1 mars. Denna gång sägs det vara på grund av felaktigt utbetalda löner.

Rinkebyarkivet öppnar för allmänheten

Som en del i firandet av Rinkebys 50-årsjubileum kommer Rinkebyarkivet med start imorgon den 18 mars att ta emot besökare från allmänheten.

Läxhjälpen letar lokaler i Tensta

Bara i Tensta har 130 gymnasieelever anmält att de behöver läxhjälp. – Men vi har inga lokaler och vi behöver också fler volontärer, säger Cristina Valdes, verksamhetsansvarig för Internationella Bekantskaper, IB, i Stockholm.

Fem personer från Al-Azharskolan häktade

Fem personer med koppling till Al-Azharskolan har gripits för ekonomisk brottslighet. En…