Enheten för förebyggande föräldraskapsstöd på Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning har vunnit priset Kvalitetsutmärkelsen 2020 som delas ut av Stockholm stad.

Enheten vänder sig till alla föräldrar boende i stadsdelsområdet med barn upp till 18 år och arbetar med förebyggande socialt arbete i form av föräldraskapsstöd och rådgivning på flera olika språk.

Juryns motivering:

”Verksamheten har ett väl utvecklat kvalitetsarbete där medarbetarna ses som en kompetent tillgång. Det finns ett analytiskt tänkesätt och intresse för utveckling utifrån det geografiska områdets karaktär och utmaningar. Det är en verksamhet som är flexibel och öppnar upp för kontinuerlig dialog med brukarna.

Att skapa förtroende till brukarna i stadsdelen är av stor vikt och enheten arbetar innovativt med att öka möjligheterna att nå fler i sitt arbete. Ett arbete som gett resultat. Här används referenspersoner som är boende i stadsdelen och verksamheten samverkar med olika partners för att nå fler och marknadsföra enhetens insatser.

På enheten har också ett hembesöksprogram utarbetats. Något som uppmärksammats i såväl Stockholmsområdet som i övriga Sverige. Modellen har även belönats med Stockholms stads förnyelsepris.”

Susanne Tengberg som arbetar som avdelningschef inom Förebyggande socialtjänst och Fritid i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning är glad över priset.

– Jag är så stolt! Det är ett kvitto på det viktiga och fina arbetet som utförs genom exempelvis hembesöksprogrammet, föräldrautbildningar och råd och stöd till föräldrar.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fyra moderata regionråd på besök i Folkets Husby

Fyra moderata landstingsråd, eller regionråd som det av någon outgrundlig anledning numer ska heta, gästade Folkets Husby på onsdagskvällen.

De vill bara återförenas med sina familjer

De är många, nästan 500 ensamma män, som kom som politiska flyktingar från Eritrea under åren 2014-2015. – Jag har både jobb och bostad, men tjänar inte tillräckligt för att få hit min familj, säger Negasy Wolday.

Avtalet med Riddarens vårdcentral i Akalla sägs upp

Region Stockholm säger upp vårdavtalen med tre vårdcentraler. Det handlar om Riddarens vårdcentral i Akalla, och motsvarande vårdcentraler i Märsta och Tyresö. Anledningen är allvarliga brister i hur ekonomin har skötts och även hur läkemedel hanterats.

Kvinnorna i föreningen Gesguud är besvikna på förvaltningen

Ayan Mohamed läste i Nyhetsbyrån Järva att fem föreningar i Spånga-Tensta fått extra föreningsbidrag för arbete under corona. – Vår förening har arbetat så mycket, vardagar, helger och kvällar. Vi visste inte ens att det fanns ett bidrag att söka.