Tenstas egen son, Adam Tensta, var den som avslutade Tensta Centrums 50-årsfirande. Under fyra dagar har centrum fyllts med konst och musik, foton och film, folkdans, artister, tusen tårtbitar, modevisning, aktiviteter för barn, en löpartävling och ett populärt lotteri.
 
Till ansiktsmålningen ringlade kön lång med många barn i väntan på att få bli en tiger eller en spindelman.
– Idag är det väldigt mycket barn som vill ha en ansiktsmålning. Var även här i torsdags. Jag jobbar extra med det här, älskar att vara kreativ, sade Sara Mendoza som annars jobbar jag i hotellbranschen.
 
Charlotta Huldt är operasångerskan som varit konferencier under alla fyra dagar. Hon har presenterat allt från artister till modevisning och och alla dansgrupper från världens hörn. Hon uppträder även själv. 
 – Vi ska köra lite fransk opera, det är en allsång där alla kan tralla med. Det är som göra en duett, som jag sjunger tillsammans med publiken. 
 
Tensta konsthall har en given plats i Tenstas centrum, firandet till ära har de flyttat in tillfälligt i en tom butikslokal. Fahyma Alnablsi är projektledare i konsthallen och bor i Tensta sedan 26 år tillbaka.
 – Just idag är vi här för att presentera våra utställningar. Visa folk att vi är en viktig del av Tensta centrum, sade Fahyma Alnablsi.
I Tensta konsthall pågår flera konstprojekt och sociala aktiviteter, som språkkafé och läxhjälp. 
 – Vi har volontärer som har språkundervisning, men vi behöver bli fler. Det är inte lätt det svenska språket.
 
Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Buss 179, fredag morgon 07.38

Buss 179, från Rinkeby centrum i riktning mot Spånga, var fullsatt på fredagsmorgonen.  – Man borde faktiskt bötfälla region Stockholm för att de inte följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Mohamed Nuur.

Skottlossning i Tensta på lördagskvällen

Skottlossning ägde rum i Tensta på lördagskvällen, rapporterar Polisen på sin hemsida. Polisen träffade på en skottskadad pojke i tonåren, som fördes till sjukhus i ambulans.

Låt Järvaborna odla ekologiskt på Järvafältet

– Vi behöver närodlade grönsaker för klimatets skull. Vi skulle kunna förse…

Hon är orolig för framtiden med Förbifarten

I Järva påverkas många av bygget av Förbifart Stockholm med sprängningar och vägarbeten. Anita Karp i Akalla är mest orolig för vad som kommer hända med området när motorvägen är klar.  – Jag har tänkt länge att jag kommer bli tvungen att flytta. Men samtidigt vet jag inte vart jag skulle ta vägen.