Tenstas egen son, Adam Tensta, var den som avslutade Tensta Centrums 50-årsfirande. Under fyra dagar har centrum fyllts med konst och musik, foton och film, folkdans, artister, tusen tårtbitar, modevisning, aktiviteter för barn, en löpartävling och ett populärt lotteri.
 
Till ansiktsmålningen ringlade kön lång med många barn i väntan på att få bli en tiger eller en spindelman.
– Idag är det väldigt mycket barn som vill ha en ansiktsmålning. Var även här i torsdags. Jag jobbar extra med det här, älskar att vara kreativ, sade Sara Mendoza som annars jobbar jag i hotellbranschen.
 
Charlotta Huldt är operasångerskan som varit konferencier under alla fyra dagar. Hon har presenterat allt från artister till modevisning och och alla dansgrupper från världens hörn. Hon uppträder även själv. 
 – Vi ska köra lite fransk opera, det är en allsång där alla kan tralla med. Det är som göra en duett, som jag sjunger tillsammans med publiken. 
 
Tensta konsthall har en given plats i Tenstas centrum, firandet till ära har de flyttat in tillfälligt i en tom butikslokal. Fahyma Alnablsi är projektledare i konsthallen och bor i Tensta sedan 26 år tillbaka.
 – Just idag är vi här för att presentera våra utställningar. Visa folk att vi är en viktig del av Tensta centrum, sade Fahyma Alnablsi.
I Tensta konsthall pågår flera konstprojekt och sociala aktiviteter, som språkkafé och läxhjälp. 
 – Vi har volontärer som har språkundervisning, men vi behöver bli fler. Det är inte lätt det svenska språket.
 
Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Söndagspromenader över Järvafältet avslutas med fika

Efter succén med Internationella kvinnodagen har några av Järvas kvinnoföreningar börjat med Söndagspromenader från Akalla, Tensta och Rinkeby.

Järvas nya reportrar

Nu har kursen i praktisk journalistik i Järva dragit igång. Femton deltagare…

”Det är ett barn som har försvunnit och tystnaden är talande”

Ett barn är försvunnet och veckorna går utan att polisen får in några tips. I media är det tyst. – Det handlar om människovärde och vilka kroppar som är värda att söka efter och vilka kroppar som är sörjbara, säger Alexandra Pascalidou.

De ger liv åt undersökningen om trygghet i Järva

Resultaten från Folkets Husbys trygghetsundersökning blir radio. Av de fakta och siffror som presenterats i en rapport har det nu blivit en dramadokumentär i kortformat. – Vi ville nyansera begreppen trygghet och göra statistiken tillgänglig för fler, säger Nader Attiyah, en av producenterna till radioprojektet.