Varför står byggställningar runt trappan i Tensta Centrum? Ska trappan byggas om ännu en gång?
 Nej, den här gången är det belysning som ska installeras.

Trappan i Tensta har varit följetong i Nyhetsbyrån Järva. Den försvann plötsligt våren 2019. För många blev det en överraskning. Inte ens den dåvarande stadsdelsdirektören hade någon aning om vad som var på gång. Men trappan skulle renoveras och ansvarig för renoveringen, eller ombyggnaden, var Trafikkontoret i Stockholm.

Trappan skulle vara klar redan  samma vår, men så blev det alltså inte. Sedan kom besked att trappan skulle stå klar i juli förra året. Så blev det inte heller.

Men så, lagom till höststormarna och första snöslasket, i oktober förra året stod trappan färdig.

Ett år senare stod byggställningar runt trappan igen. Men den här gången ska inte trappan byggas om, utan nu handlar det om belysning. Daniel Svensson var en av byggnadsarbetarna på plats. 
 – Det ska sättas upp belysning, så att de kan använda scenen till teater och sådant, sade han.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Det är ett barn som har försvunnit och tystnaden är talande”

Ett barn är försvunnet och veckorna går utan att polisen får in några tips. I media är det tyst. – Det handlar om människovärde och vilka kroppar som är värda att söka efter och vilka kroppar som är sörjbara, säger Alexandra Pascalidou.

Minnesstund i Hjulsta igårkväll

På onsdagskvällen anordnades en minnesstund i Hjulsta för den 20-årige man som…

Här är Nyhetsbyrån Järvas unga reportrar i sommar!

Under tre veckor i sommar kommer fyra unga reportrar arbeta hos Nyhetsbyrån Järva. Här är de – Lutfiniso Yakubova, Ayoub Baraghen, Najma Bilan Abdi Dahir och Sharmarke Said Siyad.

Man skjuten till döds i Hjulsta i natt

Strax före midnatt fick polisen larm om skottlossning i Hjulsta. En skottskadad man på träffades, som senare under natten avled.