Varför står byggställningar runt trappan i Tensta Centrum? Ska trappan byggas om ännu en gång?
 Nej, den här gången är det belysning som ska installeras.

Trappan i Tensta har varit följetong i Nyhetsbyrån Järva. Den försvann plötsligt våren 2019. För många blev det en överraskning. Inte ens den dåvarande stadsdelsdirektören hade någon aning om vad som var på gång. Men trappan skulle renoveras och ansvarig för renoveringen, eller ombyggnaden, var Trafikkontoret i Stockholm.

Trappan skulle vara klar redan  samma vår, men så blev det alltså inte. Sedan kom besked att trappan skulle stå klar i juli förra året. Så blev det inte heller.

Men så, lagom till höststormarna och första snöslasket, i oktober förra året stod trappan färdig.

Ett år senare stod byggställningar runt trappan igen. Men den här gången ska inte trappan byggas om, utan nu handlar det om belysning. Daniel Svensson var en av byggnadsarbetarna på plats. 
 – Det ska sättas upp belysning, så att de kan använda scenen till teater och sådant, sade han.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ny mosaik ska få tenstabor att återvinna mer

I lördags var det invigning av konsten på Tisslingeplans miljöstuga i Tensta. Tio konstintresserade ungdomar fick som sommarjobb att skapa mosaikbilder av återvunnet material med hjälp och handledning av Remakebolaget.

Många smittade av corona, men de flesta bor inte i Järva

Coronapandemin är mitt inne i sin andra våg och smittan ökar i hela Stockholmsområdet. Rinkeby-Kista som hade flest smittade jämfört med resten av staden i våras ligger nu längst ner i statistiken. Samtidigt har det aldrig varit fler bekräftade fall i Järva än nu.

Så vill partierna stoppa det dödliga våldet

Nu är det bara några veckor kvar innan det är dags att…

”Som förvaltning står vi inte bakom ett sådant uttalande”

Kahin Ahmed har krävt en offentlig ursäkt av Rinkeby-Kistas stadsdelsdirektör Susanne Leinsköld. Anledningen var att en av förvaltningens tjänstepersoner uttalat sig om somalier i en artikel i Expressen, som många upplevt som kränkande.