På mötet i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd igår lade majoriteten fram ett nytt förslag om IOP-avtalet med Fryshuset. Avtalet ska fortfarande sägas upp, men meningen är att ungdomsverksamheten ska fortsätta.

Förvaltningen hade föreslagit att pengarna till Fryshuset i Husby skulle dras in vid årsskiftet. I tjänsteutlåtandet stod det: Utifrån behovet att prioritera kärnverksamheten, framtida demografiska och ekonomiska utmaningar så finns det enligt förvaltningens bedömning inte ekonomiska möjligheter att förlänga nuvarande överenskommelse med Fryshuset.

… med avsikten att ungdomsverksamhet ska fortsätta utan avbrott

Det förvaltningen föreslår, brukar vara majoritetens förslag, men den här gången kom den blågröna majoriteten med ett nytt förslag, som också röstades igenom.

Fortfarande ska överenskommelsen om idéburet offentligt partnerskap sägas upp till den 31 december. Men förvaltningen ges i uppdrag att under hösten 2020 utreda möjligheterna till fortsatt samverkan med Fryshuset ”med avsikten att ungdomsverksamhet ska fortsätta utan avbrott i direkt anslutning vid årsskiftet.”

Det kostar att ha ett aktivt föreningsliv i Järva, men det kommer att kosta ännu mer att inte satsa på det

Socialdemokraterna lade fram ett eget förslag till beslut. De vill att Fryshuset ska få fortsätta med sin verksamhet som tidigare.
– Fryshuset jobbar med människor i de mest utsatta miljöerna och gör ett oerhört bra jobb. Det kostar att ha ett aktivt föreningsliv i Järva, men det kommer att kosta ännu mer att inte satsa på det, säger Elvir Kazinic.

Vänsterpartiet och SD röstade för förvaltningens ursprungliga förslag.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nämndmötena i Tensta tillfälligt tillbaka på Tensta Träff

Under de senaste två åren har platsen för nämndmötena i Tensta varierat; ibland på Hjulsta grundskola, men oftast i (det numera nedlagda) servicehusets lokaler. Nu har nämnden tillfälligt flyttat tillbaka till Tensta Träff. 

Mizeria får uppföljaren Lowkey

Melody Farshin som är uppvuxen i Husby släppte sin debutroman Mizeria för två år sedan. Imorgon kommer uppföljaren Lowkey. – Båda böckerna består av företeelser och händelser som är vanligt förekommande i miljonprogrammen. Sådant som många av oss inte pratar högt om, säger hon i en intervju med Nyhetsbyrån Järva.

Är du förkyld – stanna hemma

Onsdag 11 mars inträffade det första dödsfallet av Coronaviruset (Covid-19) i Sverige och samtidigt visade sig också ett par sjukdomsfall där människor blivit smittade i vårt land och inte som följd av resor till andra länder.

Klasskillnad i seriefinalen i Division 5 Norra

Det var seriefinal, ettan mot tvåan i serien. Ändå blev det inte mycket till match. Klasskillnad när Banjul FC körde över Edessa Syrianska med 5-0 (1-0).