På mötet i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd igår lade majoriteten fram ett nytt förslag om IOP-avtalet med Fryshuset. Avtalet ska fortfarande sägas upp, men meningen är att ungdomsverksamheten ska fortsätta.

Förvaltningen hade föreslagit att pengarna till Fryshuset i Husby skulle dras in vid årsskiftet. I tjänsteutlåtandet stod det: Utifrån behovet att prioritera kärnverksamheten, framtida demografiska och ekonomiska utmaningar så finns det enligt förvaltningens bedömning inte ekonomiska möjligheter att förlänga nuvarande överenskommelse med Fryshuset.

… med avsikten att ungdomsverksamhet ska fortsätta utan avbrott

Det förvaltningen föreslår, brukar vara majoritetens förslag, men den här gången kom den blågröna majoriteten med ett nytt förslag, som också röstades igenom.

Fortfarande ska överenskommelsen om idéburet offentligt partnerskap sägas upp till den 31 december. Men förvaltningen ges i uppdrag att under hösten 2020 utreda möjligheterna till fortsatt samverkan med Fryshuset ”med avsikten att ungdomsverksamhet ska fortsätta utan avbrott i direkt anslutning vid årsskiftet.”

Det kostar att ha ett aktivt föreningsliv i Järva, men det kommer att kosta ännu mer att inte satsa på det

Socialdemokraterna lade fram ett eget förslag till beslut. De vill att Fryshuset ska få fortsätta med sin verksamhet som tidigare.
– Fryshuset jobbar med människor i de mest utsatta miljöerna och gör ett oerhört bra jobb. Det kostar att ha ett aktivt föreningsliv i Järva, men det kommer att kosta ännu mer att inte satsa på det, säger Elvir Kazinic.

Vänsterpartiet och SD röstade för förvaltningens ursprungliga förslag.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

För-orten har utsett sina vinnare

Kista Science Tower var fullsatt när För-orten skulle kora värdiga vinnare i kategorierna För-kvinnor och För-samhället. Från 290 deltagare var nu sex kvar i finalen. 100 000 kronor vardera fick FEMI och Elsa & Sam.

Rinkebys nya muralmålning invigd!

Muralmålningen i Bredbysalen i Rinkeby Folkets Hus är invigd. Nu är nattvandrande mammor, ett litet barn som styr polishelikoptern och Rinkebyprofilerna Hagi Farah och Ibo Njie förevigade på väggen. – Det är fint, väldigt fint. Jag är glad att se mammorna ta över torget, sade Hagi Farah.

Nu är trappan som ska göra Rinkeby tryggare invigd

Tre glada politiker, Dousa (M), Slottner (KD) och Helldén (MP), klipper av bandet och den nya trappan på Skårbygränd i Rinkeby är invigd. – Nu kan vi släppa in vanliga medborgare där det tidigare varit mörkt och ett tillhåll för kriminella, säger stadsdelsnämndens ordförande Banjamin Dousa.

Unga fredsambassadörer utbildas mot extremism och rasism

Nu drar Somaliska Riksförbundet i Sverige igång Kompass för att motverka våldsbejakande extremism och rasism. – Kompass är ett treårigt projekt, finansierat av Arvsfonden, säger Ilham Moalim, projektledare för arbetet.