Nu har beskedet kommit från Folkhälsomyndigheten att tävlingsmatcher inom elitidrotten får genomföras från och med den 14 juni.

Idag, fredag den 29 maj, meddelar idrottsminister Amanda Lind tillsammans med Folkhälsomyndigheten att från och med den 14 juni öppnas tävlingsverksamhet för alla åldrar upp.

– Beskedet att elitidrotten får starta upp igen är välkommet och betyder mycket för stockholmare, både supportrar men framför allt utövarna, som lagt ner mycket tid på träning och som får sin försörjning genom elitidrottande, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd i ett pressmeddelande.

Idrott får fortsatt hållas utomhus och begränsningen med max 50 personer gäller. Större evenemang kommer att spelas utan publik.

I media har frågan om allsvenskan, varit särskild uppmärksammad den senaste veckan. Starten av allsvenskan har sedan tidigare skjutits upp till följd av rådande situation med Covid-19. Men nu drar alltså allsvenskan igång den 14 juni.

— Jag vill be supportrar att ta sitt ansvar och följa matchen hemma, via TV eller dator, så att vi fortsätter att minska smittspridningen och så småningom kunna se fotboll och annan sport live på plats igen, säger Karin Ernlund.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Elavbrott i delar av Tensta

Tensta centrum och stora delar av Tensta hade ett elavbrott i en och en halv timme under måndagen. I tunnelbanan stod trapporna stilla och bara reservbelysningen fungerade.

Vart tog Pride-bänkarna i Husby vägen?

De två bänkarna, som målats i regnbågens färger och placerats utanför Husbys moské, står inte längre kvar. – Vi har pratat med våra medlemmar och sagt att bänkarna ska lämnas i fred. De tillhör Stockholms stad, säger Kemal Abdelwahab, en av de aktiva i moskéns ungdomskommitté.

Stort Pridefirande i Järva

Under den gångna veckan har Pridefirandet varit aktuellt även i förorterna. Det är Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning som anordnat Prideveckan i Järva, där man kunnat ta del av lokala aktiviteter med fokus på HBTQ-frågor.

Fängelse för flera i Al-Azharmålet

Förre ordföranden i Al-Azharstiftelsen, Bashir Ali, döms till fyra år och sex månaders fängelse. Tre före detta styrelseledamöter döms också till fängelse. Domen offentliggjordes i Stockholms tingsrätt på torsdagen.