Familjejlördag i parkleken Rinken
Familjelördag i parkleken Rinken

På lördagen var det dags för säsongens första familjelördag i parkleken Rinken i Rinkeby. Det blev pyssel, lek, såpbubblor och fika i varmt sensommarväder. Nytt för i höst är att familjelördagarna kommer hållas varje vecka från september.

Familjelördagarna är ett initiativ av organisationen Svenska med baby tillsammans med Rinkeby Folkets Hus. Huvudsakligen ordnar Svenska med baby föräldraträffar där familjer från olika bakgrund kan mötas och utbyta erfarenheter. På de öppna familjelördagarna är alla välkomna att vara med, säger Fardosa Omar från Rinkeby Folkets hus.

– Vi håller oss utomhus, och syftet är även här att barnfamiljer från olika bakgrunder möts under trevliga former.

Till denna höst har man beviljats bidrag att ordna familjelördag oftare. Från 5 september blir det varje lördag, mot tidigare säsongers månadsvisa evenemang. Det kan bli pyssel, lek, sagostunder och clowner. Det är gratis och ingen föranmälan krävs.

Viktor Arnell

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fridays For Future till Rinkeby

I Rinkeby Folkets Hus igår kväll planerades inför den kommande klimatdemonstrationen i Rinkeby. Fridays For Future bjuder in till Norra stadsparken fredagen den 6 december klockan 12.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 24. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Bara åtta föreningar av 23 fick corona-bidrag

I Rinkeby-Kista var det 13 föreningar, som sökte det extra föreningsstödet för corona-anpassade aktiviteter i december. Tre fick bidrag. I Spånga-Tensta var det tio sökande föreningar och fem fick stöd.

”Jag var ensam med tre barn när jag startade mitt företag”

Nu ansluter Kowsar Aden till Womenisa i Järva. – Vi vill hjälpa kvinnor att sluta underskatta sin egen förmåga. Nu är jag en del av gänget och det är en dröm som har gått i uppfyllelse, säger Kowsar Aden.