Familjejlördag i parkleken Rinken
Familjelördag i parkleken Rinken

På lördagen var det dags för säsongens första familjelördag i parkleken Rinken i Rinkeby. Det blev pyssel, lek, såpbubblor och fika i varmt sensommarväder. Nytt för i höst är att familjelördagarna kommer hållas varje vecka från september.

Familjelördagarna är ett initiativ av organisationen Svenska med baby tillsammans med Rinkeby Folkets Hus. Huvudsakligen ordnar Svenska med baby föräldraträffar där familjer från olika bakgrund kan mötas och utbyta erfarenheter. På de öppna familjelördagarna är alla välkomna att vara med, säger Fardosa Omar från Rinkeby Folkets hus.

– Vi håller oss utomhus, och syftet är även här att barnfamiljer från olika bakgrunder möts under trevliga former.

Till denna höst har man beviljats bidrag att ordna familjelördag oftare. Från 5 september blir det varje lördag, mot tidigare säsongers månadsvisa evenemang. Det kan bli pyssel, lek, sagostunder och clowner. Det är gratis och ingen föranmälan krävs.

Viktor Arnell

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rättegången mot Al-Azharstiftelsen avslutad

Rättegången mot den förra styrelsen i Al-Azharstiftelsen är avslutad. Som regel brukar…

Banjul FC på frammarsch

I lördags spelade Banjul FC hemmamatch mot Hässelby SK FF. Banjul vann matchen enkelt med övertygande 5-1. Matchen lockade stor publik.

Ort till ort släpper bok i höst

Under hösten kommer Ort till ort – Husby att släppa en bok om Hembla. ”Rapport inifrån ’Hemblahelvetet’” är namnet på rapportboken som skrivits av Ilhan Kellecioglu.

Melody Farshins Mizeria blir årets sommarföljetong

Husbys egna Melody Farshin släppte sin debutroman Mizeria för snart tre år sedan. Boken har både hunnit bli pjäs och få en uppföljare, och nu publicerar Nyhetsbyrån Järva den som sommarföljetong – med start imorgon!