Efter fyra dagar på nya jobbet var det dags för möte i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.
 – Det är spännande att vara här, sade nya stadsdelsdirektören Susanne Leinsköld.

Hon kommer närmast från tjänsten som stadsdelsdirektör i Skärholmen. Där har hon arbetat i sju år och de senaste tree och ett halvt åren som direktör.

 – Stadsdelarna skiljer sig inte så mycket åt, Men Rinkeby-Kista är större. Här bor 15000 fler invånare. Men på många sätt liknar stadsdelen Skärholmen.

En gång i tiden bodde Susanne Leinsköld i Järva.

 – Ja, det var på 1970-talet. Det finns mycket fin natur häromkring och det går fort att komma hit från innerstaden. 

Naturligtvis fick den nya stadsdelsdirektören blommor när hon för första gången mötte Järvaborna. Precis som vanligt var det medborgarvärden Mohamed Hagi Farah som gav henne en vacker bukett.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fler sommarjobb än före pandemin i Stockholm

Hittills är 8 096 feriejobb klara för 2021 i Stockholm stad. Det är fler jobb än vad som kunde erbjudas 2019, året innan pandemin. Detta speglas även i Järva där fler ungdomar kommer att få fler jobb än förväntat.

Vintersporta på Spånga IP

Snön är tillbaka och därmed vinteraktiviteter på Spånga IP. I helgen kan både barn och vuxna åka skridskor eller skidor.

Festligt och folkligt när Tensta Centrum firade 50 år

Tenstas egen son, Adam Tensta, var den som avslutade Tensta Centrums 50-årsfirande. Under fyra dagar har centrum fyllts med konst och musik, foton och film, folkdans, artister, tusen tårtbitar, modevisning, aktiviteter för barn, en löpartävling och ett populärt lotteri.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 36. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.