Efter fyra dagar på nya jobbet var det dags för möte i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.
 – Det är spännande att vara här, sade nya stadsdelsdirektören Susanne Leinsköld.

Hon kommer närmast från tjänsten som stadsdelsdirektör i Skärholmen. Där har hon arbetat i sju år och de senaste tree och ett halvt åren som direktör.

 – Stadsdelarna skiljer sig inte så mycket åt, Men Rinkeby-Kista är större. Här bor 15000 fler invånare. Men på många sätt liknar stadsdelen Skärholmen.

En gång i tiden bodde Susanne Leinsköld i Järva.

 – Ja, det var på 1970-talet. Det finns mycket fin natur häromkring och det går fort att komma hit från innerstaden. 

Naturligtvis fick den nya stadsdelsdirektören blommor när hon för första gången mötte Järvaborna. Precis som vanligt var det medborgarvärden Mohamed Hagi Farah som gav henne en vacker bukett.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Studentmiddagen som ska bli en tradition

Studentmiddagen var ett initiativ från Rinkeby Folkets Hus. – Det görs för lite för dem som det har gått bra för här i Rinkeby, därför ville vi ordna en fest, säger Fardosa Omar, verksamhetsledare på Rinkeby Folkets Hus.

Domarna föll i Al-Azhar-målet

I dag föll domen i Svea hovrätt mot de fyra personer som tidigare suttit i styrelsen för friskolekoncernen Al-Azhars stiftelsen. Samtliga dömdes i tingsrätten för grova ekobrott.

De håller en kurs i Första hjälpen

Dockan MiniAnne får sig en omgång hårda tryck över bröstet. – Du trycker 30 gånger och blåser två. Och du trycker i snabb takt. Muaad Hussien och Mohammed Munasar håller i Röda korsets kurs Första hjälpen för alla.

Så här fördelades föreningsbidragen i Rinkeby-Kista

På gårdagens sammanträde i Rinkeby-Kista fattades beslut om vilka föreningar som får ekonomiskt stöd i år. En invändning mot förvaltningens förslag kom från Vänsterpartiet. De ville att AIF Kista skulle få de 100 000 kronor som de ansökt om, och inte 30 000 som förvaltningen föreslagit. Socialdemokraterna undrade varför endast 804 450 kronor delades ut, när det fanns en miljon.