Årets Husby Gårdsdag drog mycket folk i sensommarvärmen. Där fanns musik och mat, konstutställning, loppmarknad och flera aktiviteter för både stora och små.
 
Dagen arrangerades i samarbete med olika föreningar, som Husby Konst och Hantverksförening, Norra Järva Scoutförening och Norra Järva stadsdelsråd.
 
Khalid Safi, som bor Husby, var en av alla besökare. Han var där med sina barn och han var mycket nöjd med tillställningen. 
– Det är en perfekt dag för barnen, de har lekt och rullat runt i stora plastbollar. Vi har varit på loppisen och kollat in barnleksaker. Barnen har blåst stora sopbubblor och fått göra ansiktsmålningar, sade Khalid Safi.
 
Annett Klinke från Husby var också på plats. Hon är aktiv i Husby Konst och Hantverksförening och satt i den gassande solen och gjorde fina plånböcker av mjölkförpackningar.
 – I Kista satt jag bredvid två tjejer, som hade en plånbok gjort på det här sättet. En av tjejerna visade hur mig man gör och den roliga idén tog jag med mig till föreningen.
Många nyfikna besökare kom förbi och tittade på vad hon arbetade med.
 – De som vill har fått göra sina egna plånböcker. Mycket av vår inspiration kommer från en workshop i återbruk som vi hade i våras, sade Annett Klinke.
 
Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kan odling på Järvafältet inspireras av Göteborg?

 – Det är inte bara själva matproduktionen från odling som gynnar staden, man får även andra samhälleliga effekter, säger Martin Berg på fastighetskontoret i Göteborg.

Terminsavslutning för Läslust i Rinkeby

När Läslust i Rinkeby hade terminsavslutning på biblioteket firades de elever som varit med under hösten. Kanske finns det en framtida nobelpristagare bland deltagarna?

Hårt kritiserad chef i Spånga-Tensta har fått sparken

Ditte Westin, avdelningschef i Spånga-Tensta med ansvar för trygghetsfrågor, har fått gå…

Domartrion som dömer finalen i Supercupen imorgon

Som United och Sundsvall, två lag som båda har vunnit cuper i sommar, möts i en final i Supercupen i Rinkeby imorgon kväll. Matchen döms av tre kvinnliga elitdomare. – Vi ligger före Premier League som har inte haft en kvinnlig huvuddomare ännu, säger Said Ali.