Årets Husby Gårdsdag drog mycket folk i sensommarvärmen. Där fanns musik och mat, konstutställning, loppmarknad och flera aktiviteter för både stora och små.
 
Dagen arrangerades i samarbete med olika föreningar, som Husby Konst och Hantverksförening, Norra Järva Scoutförening och Norra Järva stadsdelsråd.
 
Khalid Safi, som bor Husby, var en av alla besökare. Han var där med sina barn och han var mycket nöjd med tillställningen. 
– Det är en perfekt dag för barnen, de har lekt och rullat runt i stora plastbollar. Vi har varit på loppisen och kollat in barnleksaker. Barnen har blåst stora sopbubblor och fått göra ansiktsmålningar, sade Khalid Safi.
 
Annett Klinke från Husby var också på plats. Hon är aktiv i Husby Konst och Hantverksförening och satt i den gassande solen och gjorde fina plånböcker av mjölkförpackningar.
 – I Kista satt jag bredvid två tjejer, som hade en plånbok gjort på det här sättet. En av tjejerna visade hur mig man gör och den roliga idén tog jag med mig till föreningen.
Många nyfikna besökare kom förbi och tittade på vad hon arbetade med.
 – De som vill har fått göra sina egna plånböcker. Mycket av vår inspiration kommer från en workshop i återbruk som vi hade i våras, sade Annett Klinke.
 
Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rulltrappan står och hissen är ur funktion i Rinkebys tunnelbana

Det verkar inte finnas något slut på eländet i Rinkebys tunnelbana. Hissen repareras till den 22 november och idag stod alla rulltrappor stilla igen.

”Allt som jag står för är SD emot”

På söndag den 28 mars kommer Liberalerna ha partiråd och ta ställning till synen på SD och regeringsfrågan. – Vinner Nyamko Sabunis förslag lämnar jag partiet, säger liberalernas starke man i Järva, Ali Abdukadir.

Rinkeby kvarn har fått nya vingar

Rinkebys gamla kvarn som gett namn till kvarteren i miljonprogrammet har renoverats och fått nya vingar. Nu ska den bli en del i en stadspark i Ursvik.

Minnesstund i Tensta igår kväll

En stor minnesstund hölls i igår kväll för pojken som dog efter tisdagens skjutning i Tensta centrum. – Det är klasskillnader som gör att ungdomarna dör, säger Fatuma Mohamed, som hörde skotten när hon var på väg hem.