– Många kvinnor känner sig diskriminerade och förbisedda och så ska vi inte ha det, sade Ole-Jörgen Persson, M, ordförande i stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta när han invigde Livstyckets nya utställning i Tensta centrum på Internationella kvinnodagen.

– Det finns de som säger att det inte behövs någon kvinnodag, sade Ole-Jörgen Persson. Har ni sett hur samhället ser ut, frågar jag då. Inte bara i Sverige, utan överallt, finns så mycket orättvisa, så nog behövs det i alla fall en dag som uppmärksammar det.

Tensta centrum var vackrare än någonsin den 8 mars. Livstycket hade rullat ut en rosa matta och ställt ut ett långbord med tillverkade tygtårtor på. Där stod också den vackra gråa klänningen som har en hel stad i sitt släp. Längs väggen hängde också det nydesignade tyget, som gett upphov till utställningens namn ”Hatten på för Tensta och kvinnor i världen”. Mönstret består av hattar i olika modeller från världens alla hörn.

Några aktiva hade lämnat festen på  Kvinnocenter på Glömmingegränd och delade ut rosor till kvinnorna i publiken i Tensta centrum. Programmet på scenen innehöll på dans, sång, poesi och tal. Och Birgitta Notlöf från Livstycket tittade ut över publiken och konstaterade:

– Vi är säkert fyra gånger så många i år som förra året!

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Explosion i Kista på söndagkvällen

En stor smäll hördes i Järva på söndagkvällen. En explosion har skett i ett bostadsområde mellan Kista och Husby. Ingen har rapporterats vara skadad.

Rinkeby fick besök av Livets Ord

Rinkeby fick besök av två församlingar från Livets Ord och SOS-kyrkan i helgen.  Rinkebyborna blev bjudna på både lovsång och kaffe och kakor. De som ville fick sig en samtalsstund om Jesus och Gud.

Tryggheten diskuterades när Stadsteatern kom på besök

Lokala frågor stod i fokus när Kulturhuset Stadsteatern bjöd in till forum och debatt i Blå Huset i Tensta. Journalisten Amie Bramme Sey ledde diskussionen under turnén i Västerort.

Nu kan personer födda 1976 eller tidigare vaccinera sig

Nu kan du som är född 1976 eller tidigare boka vaccin. I Järva kan du antingen vaccinera dig på Kistamässan eller i Bredbyskolan i Rinkeby.