– Många kvinnor känner sig diskriminerade och förbisedda och så ska vi inte ha det, sade Ole-Jörgen Persson, M, ordförande i stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta när han invigde Livstyckets nya utställning i Tensta centrum på Internationella kvinnodagen.

– Det finns de som säger att det inte behövs någon kvinnodag, sade Ole-Jörgen Persson. Har ni sett hur samhället ser ut, frågar jag då. Inte bara i Sverige, utan överallt, finns så mycket orättvisa, så nog behövs det i alla fall en dag som uppmärksammar det.

Tensta centrum var vackrare än någonsin den 8 mars. Livstycket hade rullat ut en rosa matta och ställt ut ett långbord med tillverkade tygtårtor på. Där stod också den vackra gråa klänningen som har en hel stad i sitt släp. Längs väggen hängde också det nydesignade tyget, som gett upphov till utställningens namn ”Hatten på för Tensta och kvinnor i världen”. Mönstret består av hattar i olika modeller från världens alla hörn.

Några aktiva hade lämnat festen på  Kvinnocenter på Glömmingegränd och delade ut rosor till kvinnorna i publiken i Tensta centrum. Programmet på scenen innehöll på dans, sång, poesi och tal. Och Birgitta Notlöf från Livstycket tittade ut över publiken och konstaterade:

– Vi är säkert fyra gånger så många i år som förra året!

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Elin tänker plogga den 8 mars

Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen. Elin Sundqvist på Familjebostäder i Rinkeby är en av många kvinnor som tar upp Ayan Mohamed och Esme Gulers förslag att fira kvinnodagen genom att jogga med några vänner. Men Elin tänker inte jogga. Hon ska plogga.

Studieförbund i Järva måste betala tillbaka miljoner

Hälften av de studieförbund som bedriver verksamhet i Järva måste betala tillbaka statsbidrag de fått för 2019. Totalt är det drygt 5,3 miljoner kronor som ska återbetalas från Medborgarskolan, Studiefrämjandet, NBV och Ibn Rushd.

Pannlampor och bollspel mitt i natten

I fredags kunde barn och ungdomar mellan 12 och 19 år spela…

Utredningen läggs ned efter våldsamma polisingripandet

I maj kunde Nyhetsbyrån Järva rapportera om ett våldsamt polisingripande i Rinkeby. Kort därefter omplacerades de berörda poliserna och en förundersökning om misshandel och tjänstefel hade inletts. Nu läggs utredningen ner och poliserna är tillbaka i ordinarie tjänst.