Det blev en stabil seger på bortaplan med 1-6 (0-2) och tidig serieledning i Division 4 Mellersta för Rinkeby United.  

Ett laddat gäng tog sig an bortamatchen mot FC Krukan. Matchen började med ett oerhört stabilt spel som Rinkeby United sedan höll i matchen igenom.  

Redan efter fem minuter spel tog Rinkeby United ledningen med 0-1 genom en nick av Said Dalel, fint framspelat av Abdi Fatah ”Aguero”.  

Aguero utökade ledningen med 0-2 i matchminut 38.
Halvtids resultat 0-2.  

Andra halvlek fortsätter Rinkeby United spela bra. I matchminut 60 utökar Rinkeby United ledningen mycket rättvist till 0-3 av Biyan Bozan.

FC Krukan reducerar till 1-3 av Oliver Rantil i 73:e matchminuten.  

Rinkeby United ökar tempot i sista kvarten och gör några byten, tempot höjs och målen börja komma tätt efter varandra   

1-4 Burak i minut 79.
1-5 Sajad minut 84. 
1-6 Biyan minut 85. 

Rinkeby har tagit över serieledningen en poäng före IFK Lidingö som har en match mindre spelad.   

Trots bortaplan så lockade matchen mycket publik från Byn.  
 – Lagsammanhållningen lockar publik och alla är stolta över laget. Men på måndag är det ny vecka och på fredag möter vi Värmdö. Ingen underskattning, vi ska uppåt och vi gör detta tillsammans, sade tränaren Bojan Djordjic efter matchen.

Text och bilder: Said Ali
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Det behövs en mötesplats för alla i Hjulsta-Tensta

På tisdagskvällen samlades cirka 40 personer i Tensta träff för att diskutera behovet av en öppen mötesplats för alla i Hjulsta och Tensta.

Smittspridningen ökar bland unga

Ny rapport visar att tonåringar är mer mottagliga för att bli smittade i covid-19 än yngre barn, och de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten visar att smittspridningen är som störst bland unga mellan 20-29 år. Samtidigt verkar hemmafester bli allt vanligare och nästa vecka tillträder ett tillfälligt förbud mot servering av alkohol efter klockan 22.00.

Solidaritet med en häktad man

Bashir Aman, tidigare ordförande för stiftelsen för Al-Azharskolan, sitter sedan mitten av november häktad för grov ekonomisk brottslighet. I Rinkeby Folkets Hus samlades hans landsmän på onsdagskvällen för att visa honom sitt stöd.

Bly i chilenska polisens gummikulor

– Det liknar mer en sten än en gummikula, säger doktor Rodrigo Palma vid Universidad de Chile i Santiago. Universitetet släppte en rapport om polisens ammunition som använts mot demonstranter samtidigt som protesterna i landet nu pågått dagligen i över en månad. Gummiskotten består till största delen inte alls av gummi.