Långholmens folkhögskola startar nu i september en yrkesinriktad kurs, där undervisningen sker både på somaliska och lätt svenska. 
Kursen riktar sig till dem som vill arbeta som boendeassistent eller boendestödjare.

Som boendeassistent hjälper du människor med det dagliga livet, så att de ska klara att bo på egen hand.

– I  ämnet assistanskunskap får du lära dig om bemötande, kommunikation, arbetsmiljö, lagar och regler, hälsa, ekonomi och mycket annat, säger Jenny Ahlin, som är ansvarig för kursen på Långholmens folkhögskola.

Arbetsuppgifterna varierar beroende på individens behov och en boendeassistent arbetar hemma hos brukaren.

– Efter kursen har du chans att söka jobb som boendestödjare för brukare med somaliska som modersmål.

Kursen är på ett år och på heltid. Långholmens folkhögskola ligger i Sundbyberg.

Fatuma Abdullahi Mohamed

Läs mer här.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Polisen söker vittnen efter misstänkt mord i Kista

Polisen önskar komma i kontakt med personer som har information att lämna efter att en man hittades avliden efter skottlossning på Sorögatan i Kista natten mot söndagen den 18 april.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 35. Efter ett uppehåll under juli och semestermånaden, så fortsätter nu Fatuma Abdullahi Mohamed med sina uppskattade nyhetssammanfattningar på somaliska. Hon rapporterar om pandemins utveckling och om vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått.

Hatten på när Internationella kvinnodagen firades i Tensta

– Många kvinnor känner sig diskriminerade och förbisedda och så ska vi inte ha det, sade Ole-Jörgen Persson, M, ordförande i stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta när han invigde Livstyckets nya utställning i Tensta centrum på Internationella kvinnodagen.

Nu har det brunnit i Husby igen

Vid 04.30 på lördagsmorgonen larmades polis och Räddningstjänst till Husby. Det brann utanför en lägenhetsdörr på bottenvåningen i ett flerfamiljshus. Ingen person kom till skada.