Monica Kingstedt från Huddinge är mamma i Sveriges snabbaste löparfamilj.  Hon är en av kandidaterna till att vinna pokalen i 5 km-loppet i Tensta Runt imorgon.

Monica har viss fördel av att loppet avgörs med kön och ålders-uträkning som gör att hennes tid multipliceras med 0,75. Om hon springer loppet på 20 minuter så måste en 24-årig kille (som Mansib Rahman från Akalla Run) springa fortare än 15 minuter för att slå henne i sammandraget. Det är bara Sverige-eliten som klarar det.

Jesus kanske kommer

Monica och hennes man Anders har båda varit elitlöpare och båda springer fortfarande bra för sin ålder. De är föräldrar till två av Sveriges snabbaste långdistanslöpare, Otto och John ”Jesus” Kingstedt. Otto är skadad men Jesus kanske kommer. Smeknamnet kommer av att John ser ut att vara redo att hålla en bergspredikan när som helst.  Håret har blivit så långt eftersom han inte tänker klippa det förrän han har sprungit 5 km på under 14 minuter. Det skulle han kunna göra i Tensta Runt men då skulle han riskera att störa sin stora maraton-debut i Valencia om en vecka.

Anders ”Kingis” Kingstedt anses vara Stockholms bästa speaker. Han tar den rollen även i Tensta Runt på lördag, och tar då över från Johan Holmsäter som leder uppvärmningen. Johan är mest känd som grundare till Friskis & Svettis, men innan dess var han en av Sveriges bästa medeldistanslöpare.  Johan tar i sin tur över från artisten Dahir, som sjunger somalisk raggae.  

När detta skrivs är knappt 100 löpare anmälda

I Tensta Runt möter Monica bland annat två Mohamed. Mohamed Alisare och Mohamed Alyasso är båda lokala löpare. Mohamed Alyasso har inget åldershandikapp alls, men Mohamed Alisare behöver ”bara” springa på 15,51 för att hålla Monica bakom sig (om hon springer på 20 minuter).

När detta skrivs är knappt 100 löpare anmälda. Det gör att loppet kan starta inne i Tensta Centrum, framför den stora scenen. Målgång blir sen på samma plats.  Blir det flera över 300 löpare så får starten flytta ut, framför Tensta Centrum.  En som kommer är Napoleon Solomon, färsk svensk rekordinnehavare på halvmarathon. Napoleon väljer troligen att heja på sina vänner i loppet.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rektorn på Engelska skolan besvarar kritiken

I går publicerade Nyhetsbyrån Järva en intervju med en mamma, som var mycket kritisk till hur Engelska skolan i Kista har behandlat hennes barn. Hon anmälde skolan till Skolinspektionen och menade att skolans rektor gjorde en orosanmälan mot henne som hämnd. Engelska skolans rektor Mikael Östling Huhta svarar nu på kritiken.

Första beslutet fattat om Tensta Träff och Tensta gymnasium

Majoriteten i SISAB:s styrelse beslutade igår att Tensta Träff och Tensta Gymnasium ska läggas ut till försäljning. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet.

Som United gjorde allting rätt

Efter några förluster visade Som United FF sin bästa sida i fredagens match mot FC Djursholm på hemmaplan. I halvlek stod det redan 2-0 och resultatet stod sig hela matchen.

Lokalpolisen får ett nytt, mer logiskt namn

Igår meddelade Rinkebys lokala polischef Therese Rosengren att hennes område får ett nytt namn. Istället för lokalpolisområde Rinkeby, som det hetat sedan 2015, är det hädanefter lokalpolisområde Järva som gäller.