Monica Kingstedt från Huddinge är mamma i Sveriges snabbaste löparfamilj.  Hon är en av kandidaterna till att vinna pokalen i 5 km-loppet i Tensta Runt imorgon.

Monica har viss fördel av att loppet avgörs med kön och ålders-uträkning som gör att hennes tid multipliceras med 0,75. Om hon springer loppet på 20 minuter så måste en 24-årig kille (som Mansib Rahman från Akalla Run) springa fortare än 15 minuter för att slå henne i sammandraget. Det är bara Sverige-eliten som klarar det.

Jesus kanske kommer

Monica och hennes man Anders har båda varit elitlöpare och båda springer fortfarande bra för sin ålder. De är föräldrar till två av Sveriges snabbaste långdistanslöpare, Otto och John ”Jesus” Kingstedt. Otto är skadad men Jesus kanske kommer. Smeknamnet kommer av att John ser ut att vara redo att hålla en bergspredikan när som helst.  Håret har blivit så långt eftersom han inte tänker klippa det förrän han har sprungit 5 km på under 14 minuter. Det skulle han kunna göra i Tensta Runt men då skulle han riskera att störa sin stora maraton-debut i Valencia om en vecka.

Anders ”Kingis” Kingstedt anses vara Stockholms bästa speaker. Han tar den rollen även i Tensta Runt på lördag, och tar då över från Johan Holmsäter som leder uppvärmningen. Johan är mest känd som grundare till Friskis & Svettis, men innan dess var han en av Sveriges bästa medeldistanslöpare.  Johan tar i sin tur över från artisten Dahir, som sjunger somalisk raggae.  

När detta skrivs är knappt 100 löpare anmälda

I Tensta Runt möter Monica bland annat två Mohamed. Mohamed Alisare och Mohamed Alyasso är båda lokala löpare. Mohamed Alyasso har inget åldershandikapp alls, men Mohamed Alisare behöver ”bara” springa på 15,51 för att hålla Monica bakom sig (om hon springer på 20 minuter).

När detta skrivs är knappt 100 löpare anmälda. Det gör att loppet kan starta inne i Tensta Centrum, framför den stora scenen. Målgång blir sen på samma plats.  Blir det flera över 300 löpare så får starten flytta ut, framför Tensta Centrum.  En som kommer är Napoleon Solomon, färsk svensk rekordinnehavare på halvmarathon. Napoleon väljer troligen att heja på sina vänner i loppet.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Skottlossning i Tensta i natt – ingen skadad

Under natten till söndag fick polisen flera samtal om skottlossning i Tensta. Ingen påträffad skadad, men två personer gripna.

Tre guld och ett silver

Rinkeby Run ställde upp med fyra löpare i Stockholms-mästerskapen i terränglöpning. I fjol var en fjärde plats bästa placering. I år blev det tre guld och ett silver.  

Cykelvägen till Barkarby stängs av hela sommaren

Återigen stänger Trafikverket av gång- och cykelbanan mellan Spånga och Barkarby lagom till cykelsäsongen. Sedan 2017 har arbetet med Förbifart Stockholm gång på gång orsakat stora störningar för fotgängare och cyklister som försöker ta sig mellan Spånga och Barkarby. 

Tre anhållna misstänkta för mordet i Tensta

Tre män är anhållna misstänkta för inblandning i mordet i Tensta på lördagskvällen. Under måndagen fortsatte förhören med de gripna.