Digitalt nämndmöte Spånga Tensta (montage)

Nästa vecka kommer allmänheten kunna följa politikernas möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd på länk. Men detsamma gäller inte för Rinkeby-Kista, där stadsdelsförvaltningen resonerar annorlunda.

På tisdag den 16 juni klockan 18 sammanträder Spånga-Tensta stadsdelsnämnd och för första gången sedan coronaviruset satte stopp för alla större sammankomster är medborgarna inbjudna. Men bara digitalt. Mötet kommer att sändas live och går att följa via länk meddelar nämndens kommunikationsstrateg i ett epostutskick.

Ska behandla en skrivelse med förslag på direktsända möten

Även Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd sammanträder på tisdag nästa vecka, men de tycks inte ha några konkreta planer på webbsändning. Dock ska de, enligt dagordningen för Rinkeby-Kistas kommande möte, behandla en inkommen skrivelse med förslag på direktsända möten.

I det föreslagna svaret på skrivelsen står att Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning önskar en central utredning av frågan för att kunna lösa frågan om webbsändning av nämndens möten. Något som Spånga-Tensta uppenbarligen klarat sig utan.

Anna Nygård 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Somalierna firar sin nationaldag

Den 1 juli firar Somalia sin nationaldag och firar gör somalierna i både Rinkeby och Tensta. – Idag är det 59 år sedan som Somalia befriade sig från Italienska och brittiska kolonisatörer, sade Rashid Mohamed (V) vice ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

Nya bom-lås löser inte bus på MC

Nu byts låsen på Järvas bommar för att stoppa buskörning på gångvägarna. Men satsningen riktar sig bara mot bilar, för mopeder och motorcyklar finns det fortfarande inga hinder.

Det blev inga praktikplatser vid bygget av polishuset i Rinkeby

Det blev inga praktikplatser för unga vid bygget av polishuset. Anledningen var höga säkerhetskrav. Istället blev det en handledare hos Fryshuset och en målad vägg.  Praktikanter och byggnadsarbetare skulle komma från närområdet. Så lät det när NCC tog det första spadtaget till det nya polishuset i slutet på 2017. Så blev det inte.

En ny konflikt har blossat upp på Hjulsta grundskola

Det har uppstått en ny allvarlig konflikt på Hjulsta grundskola. Skolans administrativa chef anklagar två kvinnor från kökspersonalen, och ytterligare en anställd kvinna, för stöld och de hotas med avsked.