I lördags spelade Banjul FC hemmamatch mot Hässelby SK FF. Banjul vann matchen enkelt med övertygande 5-1. Matchen lockade stor publik.

Banjul Football Club grundades augusti 2017. En grupp gambianska bröder hade börjat spela fotboll tillsammans. De beslutade att bilda ett gambianskt lag för att tävla i de lägre divisionerna. 2018 började de spela och deras lag blev så framgångsrikt att de första året vann division 7.

 Året därpå, 2019, vann laget division 6 och avancerade till division 5.  

Och i årets serie, 2020, är laget med i toppen av serien med ambitionen att komma upp till division 4 nästa säsong. 

Text och bilder: Said Ali
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fler familjelördagar i parkleken Rinken i höst

På lördagen var det dags för säsongens första familjelördag i parkleken Rinken i Rinkeby. Nytt för i höst är att familjelördagarna kommer hållas varje vecka från september.

Basket för morgonpigga drar igång igen

Nu drar basketträningen för alla morgonpigga igång igen. Basket varje vardagsmorgon i Ungdomens Hus i Rinkeby. 

Nu pausas drop-in provtagningen av covid-19

Efter den här veckan är det inte längre möjligt att göra coronatest utan att boka tid i Stockholm. Nu har regionen tagit beslut om att pausa drop-in provtagningen från och med söndag den 27 juni. Sista dagen i Järva blir på torsdag den 24.

Så här fördelas föreningsbidragen i Spånga-Tensta

På nästa nämndmöte i Spånga-Tensta, nu på torsdag den 4 februari, beslutas om fördelningen av föreningsbidrag i stadsdelen. Totalt har 23 föreningar sökt sammanlagt 8,5 miljoner. Förvaltningen föreslår att nämnden avsätter 1,4 miljoner till föreningslivet.