Nu slutar Auel att göra sitt goda kaffe i Tensta konsthall. Efter fyra år packar Emma Berhane ner de sista prylarna i köket.
 – Mina pojkar driver kaféet, jag hjälper dem bara att packa ihop.

Emma Berhane, ”skriv mamma Emma, det räcker”, sätter sig ned och tar en kopp kaffe. I fyra år har hennes tre söner, som driver det lokala familjeföretaget Auel Coffee, ansvarat för kaféet och luncherna på Tensta konsthall.

 – Den sista tiden har vi serverat vegetarisk och vegansk mat, sex dagar i veckan. Folk har kommit hit från hela Stockholm för att äta.

 Men den senaste tiden har affärerna gått sämre, och nu har hennes söner beslutat att lägga ned verksamheten i konsthallen. 

Auel Coffee har drivit kaféet i konsthallen sedan 2016. Auel betyder dagens första kopp kaffe på tigrinja och det är just kaffet som blivit Auels specialitet. Ett kaffe som handrostas enligt etiopisk tradition.

 – Vi serverar det godaste kaffet, säger Emma Berhane. Men nu är det slut.

Konsthallen söker nu en ersättare för Auel Coffee.


Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta har möte ikväll

Ikväll är det sammanträde i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. På dagordningen finns bland annat ett förslag att bygga en cricketplan och en multifunktionsplan i Spångadalen. Den här gången äger mötet rum i förvaltningshuset på Fagerstagatan i Lunda. På grund av pandemin hålls mötet bakom stängda dörrar och allmänheten kan inte närvara.

Pannlampor och bollspel mitt i natten

I fredags kunde barn och ungdomar mellan 12 och 19 år spela…

Föräldrar mötte polis och socialtjänst i Rinkeby igår

Föräldranätverket i Järva hade bjudit in till mötet med polisen och socialtjänsten i Rinkebyskolan på lördagskvällen. 

Hon är imam

Sherin Khankan är Nordens första kvinnliga imam och feminist. – Jag studerade…