Nu slutar Auel att göra sitt goda kaffe i Tensta konsthall. Efter fyra år packar Emma Berhane ner de sista prylarna i köket.
 – Mina pojkar driver kaféet, jag hjälper dem bara att packa ihop.

Emma Berhane, ”skriv mamma Emma, det räcker”, sätter sig ned och tar en kopp kaffe. I fyra år har hennes tre söner, som driver det lokala familjeföretaget Auel Coffee, ansvarat för kaféet och luncherna på Tensta konsthall.

 – Den sista tiden har vi serverat vegetarisk och vegansk mat, sex dagar i veckan. Folk har kommit hit från hela Stockholm för att äta.

 Men den senaste tiden har affärerna gått sämre, och nu har hennes söner beslutat att lägga ned verksamheten i konsthallen. 

Auel Coffee har drivit kaféet i konsthallen sedan 2016. Auel betyder dagens första kopp kaffe på tigrinja och det är just kaffet som blivit Auels specialitet. Ett kaffe som handrostas enligt etiopisk tradition.

 – Vi serverar det godaste kaffet, säger Emma Berhane. Men nu är det slut.

Konsthallen söker nu en ersättare för Auel Coffee.


Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Dagkollo på Eggeby gård i sommar

ratis dagkollo på Eggeby gård, som anordnas av BK Bussenhus tillsammans med Rädda Barnen Västerort och Järva Folkets Park, är nu inne på tredje veckan. Både sommarjobbare och ansvariga ledare har haft hand om barn från åldern 7-12 år. – Det var tufft första dagen med barnen, men nu har man blivit deras favoritperson, säger Mona Egeih från Tensta, som är en av sommarjobbarna.

Studentfirande 2020 trots allt

Nog för att studentfirande våren 2020 är annorlunda på många sätt. Inget…

Läslandet flyttar ut sin verksamhet

Det nystartade Läslandet som etablerat sig i Rinkeby Folkets Hus kan tyvärr inte ha sin ordinarie verksamhet igång med anledning av coronaviruset och covid19. Därför ställer Läsfrämjarinstitutet om och håller träffarna utomhus, fredagar 15-16 i Parkleken Rinken.

De tillfälliga tvättstugorna snart på plats i Rinkeby

De första två tvättbodarna stod på parkeringen redan igår. Idag, fredag, kommer två till.  – Vi hoppas att våra hyresgäster kan tvätta igen någon gång nästa vecka, säger Marcela Serrano, områdesförvaltare på Familjebostäder i Rinkeby.