GALDEM A TALK, med andra ord, tjejer som pratar, är podcasten från Järva som gjort succé. Nu kan du lyssna på podcasten här på Nyhetsbyrån Järva i ett unikt samarbete. 

Podcasten är samhälls- och kulturinriktad och står för representation, inkludering, gemenskap och systerskap med målet att  inspirera unga tjejer att våga ta plats.

GALDEM A TALK är grundad av Zamzam Bouraleh, Awo-Nada Yussuf, Fatuma Yussuf och Sara Mecconen och har omkring 1000 lyssnare per avsnitt. 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kvartersfest i Rinkeby med odling och musik

På lördag den 11 september är det dags för årliga kvartersfesten i Rinkeby. – Ett frö slår rot, kallar vi den, säger Damir Radovic som arrangerar festen tillsammans med Mustafa Zatara. De är båda aktiva i kultur- och odlingsföreningen Det gror i betongen. 

Samisk teater på Kista bibliotek

I söndags var det ett samiskt evenemang för barn på Kista bibliotek. Det spelades en interaktiv teaterföreställning där barnen bland annat fick lära sig att jojka, samernas egna berättande, sångstil.

Paradis City placerar oss i en inte alltför avlägsen framtid

Som vanligt när jag läser en bok av Jens Lapidus förväntar jag mig ett högt tempo, karaktärer från vitt skilda skikt av samhället och en spegling av klyftorna och av olika strömningar och företeelser som finns mer eller mindre öppet runt omkring oss.  Jag blir inte besviken.

Han skriver om en fruktad framtid

– Jag var rädd att vännerna i moskén skulle undra varför jag…