Bling och Womenisa har i samarbete med Citycon öppnat Bridge i Kista Galleria och en konstutställning öppnade mötesplatsen.
– Vi vill lyfta upp goda förebilder och se till att de får hjälp att nå ut via våra plattformar, sade Amal Said.

När det var vernissage kom många nyfikna förbi för att se på de lokala konstnärernas verk och lyssna på poesi.

Shama Vafaipour är en multikonstnär som gärna skapar konst där traditionella uttryck möter det moderna västerländska konstformen. Just för utställningen så har hon jobbat med digitalt medium för att det är nytt och spännande. 
 – Jag känner en annan slags frihet med att måla så. Många av mina motiv som består av svart/vitt möter mycket färg representerar något personligt, en slags sammanflätning av olika delar av människan möts. Sedan kan man tolka min konst som man vill och det gör det ännu mer intressant, sade Shama Vafaipour.

Munira Yussuf är uppväxt här i Järva. När hon var liten så betydde Kista Galleria extra mycket då man vid Eid eller vid födelsedagar varje år köpte presenter från gallerian. Det var ett självklart val för henne att ställa ut sin konst precis här. Hon vill vara ett ansikte utåt för människor i området som vill göra samma saker som hon. 
 – Jag jobbar med digital konst, och min dröm är att inspirera unga och visa att man kan lyckas i ett kreativt yrke. Det är viktigt att människor från orten visar vägen. Det vill jag med min konst. Motiven är ofta inspirerade av mina erfarenheter som svart muslimsk kvinna, sade Munira Yussuf.

Alexander Assal är fotograf och är uppväxt i Järva. Många av hans motiv är från naturen, men han fotograferar även byggnader, tunnelbanan och andra stadsmotiv. Han gillar även att redigera på datorn, göra fotomanipulationer där fantasin får avgöra.
 – Jag finns oftast på instagram och är glad att få visa upp min konst här i Kista. Jag rekommenderar alla att besöka Stora Sjöfallets nationalpark som är ett av alla mina motiv som jag visar här i utställningen. Där är det frisk luft, tystnad och ren natur, man känner stressen avta, sade Alexander Assal.

Företaget nafsinafsi jobbar med hållbarhet och Modest mode.
 – Vi syr om second handkläder och gör nytt. Mycket av modet är inspirerat av japanskt street mode, som vi kallar ”Urban Bruce Lee”.

Planticum är en webbshop där de säljer en kombination av växter och inredning i en sluten glasflaska, ett slags ekosystem i miniatyr. All försäljning går till välgörenhet.

Fatima Faras framförde sin poesi från boken A Lioness’s Roar. En känslofylld bok som tar upp om nutida ämnen som islamofobi och rasism. Hon framförde en dikt ur den. Sakariya Hirsi läste sin egen poesi, som handlade om gatuvåldet och skjutningarna.

Eventet avslutades med samtal med konstnärerna och de gav tips om till dem som vill ägna sig åt något kreativt. De menade att det är viktigt att våga, att tro på sig själv, att inte skämmas och testa sig fram. Budskapet var – våga ta plats i Sverige. Det tar tid att bli en konstnär.

Krista Sirviö
Bilder: Alexander Assal
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Så kan du skydda ditt barn från sexuella övergrepp

Det är sommar och barnen leker ute på gårdarna. Inget ont borde få hända dem, men som vuxen kan det vara svårt att hela tiden ha koll på allt. Tanken på att ens barn skulle bli utsatt för sexuella övergrepp är skrämmande, men det finns en hel del du kan göra som förälder för att skydda ditt barn.

Mizeria, del 29: Din jävla fetaost med kalamataoliver

Mamma hade helt seriöst trott att jag driver med hennes liv och krossat hela mitt självförtroende för det dåliga skämtet. Men Ali? Självklart, stackarn, han har det tufft, han kan behöva komma bort. Enda kravet hon hade var att han ska köpa olivolja till henne. OLIVOLJA MALAKA, ÄR DET ALLT SOM KRÄVS? Jag hade hämtat Artistoteles till henne om hon hade gett mig friheten att åka! Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.

”Värmen som finns mellan människor är ljuset”

I Paris lever tusentals svensktalande ungdomar i tältläger i väntan på asylbesked. Annelie Drewsen har skrivit en roman om deras öde.  – Det är upp till läsaren om man vill kasta ifrån sig boken och aldrig mer tänka på det här, eller om man vill engagera sig på något sätt.

Varför får Granby gård förfalla?

Trettondagspromenaden gick den vanliga rutten över Järvafältet, med viss avvikelse som förde oss förbi Granby, en halv kilometer från Husby gård. Det är tydligt att Granby gård är lämnad åt sitt öde och håller på att förfalla.