Många kom för att närvara vid Stadsdelsnämnds mötet den 29 september i Rinkebyskolans aula. Frågorna från allmänheten handlade om allt från utförsäljningar och nedskräpning till den omdebatterade begravningsplatsen.
 
Den stora frågan handlade om bostäder. Hyresgästerna i stadsdelen har inte visat intresse av att bilda bostadsrättsföreningar. Nu finns en oro att staden säljer ut fastigheterna till privata bostadsbolag istället. Men den blå-gröna majoriteten svarade ett tydligt nej.
 – Som det ser ut nu så blir det inga utförsäljningar under den här mandatperioden, sade nämndens moderata ordförande Benjamin Dousa.
 
Inga utförsäljningar under den här mandatperioden, sade Benjamin Dousa
 
Flera påtalade problem med råttor och nedskräpning i stadsdelen.
 – Dialogen måste tas med Fastighetsägarna i samarbete med Trafikkontoret och Miljöförvaltningen. De hinner inte plocka upp allt skräp som inte slängs där hushållssopor ska slängas.
 
En viktig fråga var hur unga ska förhindras att rekryteras till de kriminella gängen. Även föräldrar som är oroliga över sina barn måste få hjälp.
 – Det är viktigt att ha en bra handlingsplan för att arbeta med familjer som har kriminella barn, sade Ingrid Brännström, avdelningschef på Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. Det krävs tidiga insatser, som en bra förskola och skola, och stöd till barn med särskilda behov.
 
Huset som Reactor använde tidigare, vid Kvarnbybollplan, står det tomt?
 – Nej, Idrottsförvaltningen har gjort om den till ett omklädningsrum, svarade Benjamin Dousa.
 
Frågan om den omdiskuterade begravningsplatsen på Järvafältet kom upp igen.
 – Begravningsplatsen kommer att bli av, sade Benjamin Dousa.
Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Trappan i Rinkeby diskuteras igen

Den nya trappan i Rinkeby centrum är inte tillgänglig för alla. Därför föreslog socialdemokraterna i Stockholms stad i trygghetsutskottet ”att det ska vara ett grundkrav att ha med tillgänglighetsperspektivet i ansökan till trygghetsutskottet för att projekt ska kunna beviljas medel.”

Järvaprofil nominerad till pris

”I augusti mördades en före detta spelare. Mordet tog Ove och alla de andra i Kista SC hårt. Alla spelare är Oves barn”. Så lyder en del av motiveringen som fått Järvabon Ove Eriksson, tränare i bland annat Kista SC, nominerad till Svenska Barnidrottspriset.

Brandattentat med molotovs mot Spånga kyrka

Strax efter klockan fyra natten till onsdagen gick larmet i Spånga kyrka. Tre molotovcoctails hade kastats mot kyrkporten och två av kyrkans fönster. Vaktbolaget larmade polisen som utreder händelsen som försök till mordbrand.

Stor deportation ikväll – Blankspot följer de utvisade

Ikväll, tisdag den 10 september, planeras en av de hittills största tvångsutvisningarna till Afghanistan från Migrationsverkets förvar i Märsta. Men vad händer med dem som utvisas ikväll? Det vill Blankspot ta reda på.