Sommarjobbare har under tre veckor fått arbeta med att utsmycka ingången till gångtunneln vid Svennebygången. Nu står tunneln äntligen färdig och under torsdagen invigdes den med vernissage.

Fjorton ungdomar har fått sommarjobba inom ”Rinkeby 50 år”-projektet som uppmärksammar femtioårsfirandet av Rinkeby. Nära parkleken Hinken har sommarjobbare under handledning av Kulturskolan – Unga Berättar fått arbeta med mosaik på gångtunnelns fyra sidovägar under temat ”Förvandling”.

Under torsdagen fick sommarjobbarna, deras föräldrar, kulturskolans pedagoger och andra besökare äntligen se det färdiga resultatet. Mosaiken skildrar bland annat de gamla Rinkebykvarnarna, Rinkeby torg-bågen, HSB-husen, Sankt Eriks symbolen och Stockholmslejonet.

Gångtunneln vid Svennebygången är inte den första i Järva att prydas av mosaiker. I fjol skapade sommarjobbare mosaik på den intilliggande tunneln på Kvarnbygången. Då var temat “Nära hjärtat”.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ny stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista föreslagen

Till ny stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista föreslås Susanne Leinsköld. Den nuvarande stadsdelsdirektören Ulla Thorslund går i pension och Susanne Leinsköld väntas tillträda den 13 maj.

Handlarna är redo inför ramadan

På ramadans första dag arbetar han som vanligt i charkdisken inne i livsmedelsbutiken Matvärlden i Tensta. – Det är perfekt att fasta, säger Youssef Mahabi. Jag mår så bra.

Var uppmärksam när du tar rulltrappan i Tensta t-bana

Det står en livsfarlig byggställning i starten/slutet på (beroende hur man ser det) av rulltrapporna i Tensta t-bana.  – Den står så lågt att man riskerar att kapa sitt eget huvud eller bryta nacken om man inte ser den, säger Jeffrey Ighe. Nu lovar SL att åtgärda det omedelbart.

Stillastående rulltrappor orsakar hissträngsel i Rinkeby

Alla rulltrappor står stilla på Rinkebys tunnelbanestation och resenärerna tvingas tränga ihop sig i hissen. Men SL anser inte att det är en fråga som berör corona och trafik.