Sommarjobbare har under tre veckor fått arbeta med att utsmycka ingången till gångtunneln vid Svennebygången. Nu står tunneln äntligen färdig och under torsdagen invigdes den med vernissage.

Fjorton ungdomar har fått sommarjobba inom ”Rinkeby 50 år”-projektet som uppmärksammar femtioårsfirandet av Rinkeby. Nära parkleken Hinken har sommarjobbare under handledning av Kulturskolan – Unga Berättar fått arbeta med mosaik på gångtunnelns fyra sidovägar under temat ”Förvandling”.

Under torsdagen fick sommarjobbarna, deras föräldrar, kulturskolans pedagoger och andra besökare äntligen se det färdiga resultatet. Mosaiken skildrar bland annat de gamla Rinkebykvarnarna, Rinkeby torg-bågen, HSB-husen, Sankt Eriks symbolen och Stockholmslejonet.

Gångtunneln vid Svennebygången är inte den första i Järva att prydas av mosaiker. I fjol skapade sommarjobbare mosaik på den intilliggande tunneln på Kvarnbygången. Då var temat “Nära hjärtat”.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tredje gången gillt för nya stadsdelsdirektören

Den nya stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta, Toni Mellblom, är inte ny i stadsdelen. Han återvänder för tredje gången, denna gång som förvaltningens högste chef. – Det känns jätteroligt. Jag blev jätteglad när jag fick frågan och möjlighet att komma tillbaka.

Nya kurser för unga poeter och konstnärer

Tensta konsthall kommer under hösten hålla två konstutbildningar för unga från gymnasieåldern upp till 25 år. – Poesin som konstform har en superviktig roll i samhället, säger poeten Nawroz Zakholy som leder en av kurserna.

Här är de som håller igång nattfotbollen i Järva

En lördagskväll i november i Järva. Det är becksvart ute, men i Spånga fotbollshall lyser lamporna. Varje fredag och lördag anordnar Kista AIF nattfotboll för barn och ungdomar. – Vi håller på från oktober till mars, säger Muhammed Ali, som är verksamhetsansvarig.

Dags för 35-åringar att boka tid för vaccination

Idag, måndagen den 14 juni, öppnar vaccinationsbokningen för personer födda 1986 eller tidigare.