Jonathan Cederlund från Spånga TBK har nyligen återkommit från ett år på High school i det amerikanska löpar-paradiset Oregon. Han blev tävlingens oväntade segrare, en ”Dark Horse”.

Under året i USA prövade Jonathan terränglöpning när han ändå var där. På High school får man nämligen inte hålla på med en sport mer än ett halvår åt gången.

I Oregon har Jonathan sprungit 5 km terräng på goda 21 minuter. Därför var det spännande när han gjorde den näst bästa tiden i simningen. Skulle han vinna hela loppet?

I löpningen gick Jonathan ut en sekund efter Mårten (undertecknad)  som gjorde allt för att Jonathan inte skulle ”få en rygg att gå på”. Det lyckades, möjligen med nackdelen att båda två drog på sig mjölksyra den snabba första kilometern.

Nu blåste han förbi som när en motorcykel passerar en moped

Efter två kilometer kom istället segraren från juli månads duathlon förbi. Leo Strandberg från Spånga hade startat 29 sekunder senare, men nu blåste han förbi som när en motorcykel passerar en moped.

Vändpunkt i Tensta Rinkeby Grass Run är Hjulsta fågelsjö.  Där hade totalt serieledande Jannis ätit in de 70 sekunders försprång som Mårten och Jonathan hade skaffat sig i simningen. Strax efter kom fjolårets totaltvåa Mansib Rahman från Akalla.

Jonis Serry från Rinkeby ledde Tensta Rinkeby Grass Run serien fram tills han bröt armen i maj. Nu gjorde Jonis en jätteupphämtning från en avlägsen sjunde plats efter simningen till en fjärdeplats med en kilometer till mål. Men där fick han stanna för att kräkas och tappade två placeringar på det.

Bästa tjej blev Elena Osokina

Bästa tjej blev Elena Osokina från Akalla som bara tappade 41 sekunder på täten i simningen, före Fortuna Amina från Tullinge. Med fyra lopp kvar att springa är Elenas totalseger i praktiken säkrad, men prissumman på 10.000 kronor betalas inte ut förrän i december.

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Resultat:
1. Leo Strandberg Spånga
2. Jannis Constantin, Rinkeby
3. Mansib Rahman, Akalla
4. Mårten Westberg, Stockholm
5. Mikael Mallea, Kista
6. Jonis Serry, Rinkeby
7. Jonathan Cederlund, Spånga
8. Elena Osokina, Akalla
9. Serge Djampou, Kista
10. Noah Örtegren, Rinkeby
11. Fortuna Amine, Tullinge

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stora problem för SL:resenärer i samband med underhållsarbete i Rinkeby

Frustrationen mot SL fortsätter att växa bland Rinkebyborna. Ena rulltrappan och den stora hissen är tillfälligt avstängda, och under helgen var det även nödstopp på en av de fungerade rulltrapporna och två av tre hissar har inte fungerat. 

Kunskapslyftet vill höja utbildningsnivån i Järva

Det nybildade nätverket Kunskapslyftet vill att fler från Järva vidareutbildar sig efter gymnasiet. Två gånger per år ska nätverksträffar anordnas, där man har chansen att träffa alumner från området. Nästa lördag är det premiär för det allra första evenemanget på Kista Träff.

Man skjuten i Tensta tidigt i morse

Klockan var 02.33 när polisen fick samtal om att en man i Tensta blivit skjuten utomhus. Det är oklart hur svårt skadad mannen är, men polisen uppger att han var vaken och talbar när han fördes iväg i ambulans till sjukhus.

Tuff budget även i Spånga-Tensta

Det blir tydliga neddragningar om den nya budgeten i Spånga-Tensta klubbas igenom. Avdelningen för Stadsdelsutveckling föreslås försvinna och Medborgarvärdarnas framtid är osäker. Enligt förvaltningens förslag till budget 2019 är budgeten till området Nämnd och administration 15,4 miljoner. Det kan jämföras med budgeten 2018 som var 44,4 miljoner. Det är en minskning på 29 miljoner.