Jonathan Cederlund från Spånga TBK har nyligen återkommit från ett år på High school i det amerikanska löpar-paradiset Oregon. Han blev tävlingens oväntade segrare, en ”Dark Horse”.

Under året i USA prövade Jonathan terränglöpning när han ändå var där. På High school får man nämligen inte hålla på med en sport mer än ett halvår åt gången.

I Oregon har Jonathan sprungit 5 km terräng på goda 21 minuter. Därför var det spännande när han gjorde den näst bästa tiden i simningen. Skulle han vinna hela loppet?

I löpningen gick Jonathan ut en sekund efter Mårten (undertecknad)  som gjorde allt för att Jonathan inte skulle ”få en rygg att gå på”. Det lyckades, möjligen med nackdelen att båda två drog på sig mjölksyra den snabba första kilometern.

Nu blåste han förbi som när en motorcykel passerar en moped

Efter två kilometer kom istället segraren från juli månads duathlon förbi. Leo Strandberg från Spånga hade startat 29 sekunder senare, men nu blåste han förbi som när en motorcykel passerar en moped.

Vändpunkt i Tensta Rinkeby Grass Run är Hjulsta fågelsjö.  Där hade totalt serieledande Jannis ätit in de 70 sekunders försprång som Mårten och Jonathan hade skaffat sig i simningen. Strax efter kom fjolårets totaltvåa Mansib Rahman från Akalla.

Jonis Serry från Rinkeby ledde Tensta Rinkeby Grass Run serien fram tills han bröt armen i maj. Nu gjorde Jonis en jätteupphämtning från en avlägsen sjunde plats efter simningen till en fjärdeplats med en kilometer till mål. Men där fick han stanna för att kräkas och tappade två placeringar på det.

Bästa tjej blev Elena Osokina

Bästa tjej blev Elena Osokina från Akalla som bara tappade 41 sekunder på täten i simningen, före Fortuna Amina från Tullinge. Med fyra lopp kvar att springa är Elenas totalseger i praktiken säkrad, men prissumman på 10.000 kronor betalas inte ut förrän i december.

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Resultat:
1. Leo Strandberg Spånga
2. Jannis Constantin, Rinkeby
3. Mansib Rahman, Akalla
4. Mårten Westberg, Stockholm
5. Mikael Mallea, Kista
6. Jonis Serry, Rinkeby
7. Jonathan Cederlund, Spånga
8. Elena Osokina, Akalla
9. Serge Djampou, Kista
10. Noah Örtegren, Rinkeby
11. Fortuna Amine, Tullinge

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Eleverna gör skyddsvisir till Huddinge sjukhus

– Aj! Evagelia Efthimoglou slog sig på tummen. Eleverna i årskurs 7 på Enbacksskolan i Tensta tillverkar skyddsvisir till Huddinge sjukhus under lektionerna i träslöjd.

De vill bara återförenas med sina familjer

De är många, nästan 500 ensamma män, som kom som politiska flyktingar från Eritrea under åren 2014-2015. – Jag har både jobb och bostad, men tjänar inte tillräckligt för att få hit min familj, säger Negasy Wolday.

Inrikesministern besökte mammorna i Tensta

Med anledning av de senaste skjutningarna var inrikesminister Mikael Damberg i Tensta och träffade mammorna i Blå huset.  – Jag har läst mycket om ert engagemang för att öka tryggheten. Mitt fokus idag är att lyssna på er.

Nytt avtal mellan staden och discgolfparken

rhandlingar. Men Mats Löf som grundat och driver Järva Discgolfpark är dock inte nöjd med det nya avtalet som ska gälla i tio år. – Vi förlorar tio hektar parkmark i och med det nya avtalet, säger han till Nyhetsbyrån Järva