Två barn badar fötterna i plaskdamm

Igår, den första juni, fylldes plaskdammarna i Järva till stor glädje för många badsugna små.

När vattnet sattes på i Spånga by tog det inte många minuter förrän barnen skuttade i för att bada fötterna och leka. Det finns inte mindre än nio plaskdammar runt om i Järva. Nu är de påfyllda och det är fritt fram för bad.

Men glöm inte säkerheten! Lämna aldrig barn utan uppsikt nära vatten och tänk på att hålla avstånd till andra besökare i parker och plaskdammar. Använd stadens webbtjänst Tyck till för att anmäla fel eller problem i den offentliga utemiljön.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Två skjutna till döds i Danmark

På tisdagskvällen sköts två unga män till döds i den danska orten Herlev utanför Köpenhamn. Enligt säkra uppgifter kommer de båda männen från Järva.

Rektorn på Engelska skolan besvarar kritiken

I går publicerade Nyhetsbyrån Järva en intervju med en mamma, som var mycket kritisk till hur Engelska skolan i Kista har behandlat hennes barn. Hon anmälde skolan till Skolinspektionen och menade att skolans rektor gjorde en orosanmälan mot henne som hämnd. Engelska skolans rektor Mikael Östling Huhta svarar nu på kritiken.

Somaliska akademiker visar olika vägar efter studenten

Strålande väder var det när Somaliska Akademiker Stockholm hade studentfest med grill och gäster i Rinkeby. Temat var Student 2020 och tillsammans med Rinkeby Folkets Hus och Studier&Arbete ville man inspirera och informera unga att studera vidare. 

SWATAB ger sin syn på testresultatet

SWATABs VD Mats Marklund ger i ett mejl sin syn på det resultat som forskaren David Wensbo Posaric fick fram när han testade om det avjoniserade vattnet hade de egenskaper som påstås. Han skriver: