Ungdomens hus har stängt tills vidare. Bild: Kerstin Gustafsson Figueroa

Ungdomens Hus i Rinkeby håller fortfarande stängt och verksamheten ska än en gång utredas. Under tiden erbjuds så kallad mobil verksamhet på andra platser i stadsdelen.

På senaste nämndmötet i Rinkeby-Kista diskuterades Ungdomens Hus under den öppna frågestunden. Åhörare påpekade att det är tredje gången sedan 2017 som verksamheten stängs.

– Det är jättetråkigt, det tycker vi alla. Nu ska vi göra en översyn av verksamheten, så att vi vet vad ungdomarna behöver, sade stadsdelsdirektören Susanne Leinsköld.

Men vad ungdomarna vill och behöver har nyligen utretts. Ett arbete som tog två år. Vad hände med handlingsplanen för tjejers egenmakt och handlingsplanen för ungdomars inkludering och inflytande från 2017? 

– Resultatet av det arbetet ledde till ett beslut att öppna en HBTQ-mötesplats för unga, sade Susanne Tengberg, avdelningschef för Förebyggande, fritid och medborgarservice i Rinkeby- Kista stadsdelsförvaltning.
Hon påpekade också att nämnden har beslutat att en översyn ska göras under 2020.

– Vi måste få bort de kriminella killarna från våra öppna mötesplatser. Vi tolererar inte att ungdomar kastar sten mot polisen eller gömmer narkotika, sade stadsdelsnämndens ordförande Benjamin Dousa.

Utredningen väntas ta flera månader och under tiden erbjuder förvaltningen ungdomarna att åka till Reactor i Husby istället. Eller delta i de mobila verksamheter som man startat, bland annat drive in-fotboll i Spånga fotbollshall och Ärvingehallen i Kista. Tjejkvällarna har flyttat till Parkleken Rinken på måndags- och lördagskvällar.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ungdomens Hus stängt – idrottsförvaltningen tar över

En översyn av hela verksamheten för unga mellan 16-19 år har inletts i Rinkeby-Kista. Ungdomens Hus i Rinkeby är fortfarande stängt och kommer sannolikt inte öppnas i igen.  – Nej, jag tror inte de här lokalerna är lämpliga, säger Stefan Lindström, enhetschef och ansvarig för Ungdomens Hus.

Al-Azahrs förskola i Hjulsta stängs imorgon

Stiftelsen Al-Azahr har förlorat sitt tillstånd och två förskolor kommer att stängas enligt besslut i Stockholms Stads utbildningsnämnd. Tillståndet att bedriva förskola återkallades i slutet av 2020. Stiftelsen Al-Azahr överklagade, men nu har förvaltningsrätten avslagit överklagan. – Imorgon den 10 augusti  kommer vi att stänga de två förskolor som bedrivs av Al-Azhar stiftelsen, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L) skolborgarråd i Stockholm stad till SVT Nyheter.

Ny konst av Järvas unga på Kista busstorg

Du som passerar Kista busstorg kommer till och med mars kunna ta del av en ljusinstallation som skapats av ungdomar i området.

”Han förnekar gärningen och bestrider ansvar”

Idag inleddes rättegången mot den tidigare styrelsen i Al-Azharstiftelsen i Stockholms tingsrätt. Hela första dagen ägnade åklagare Lisa Hermanrud åt att föredra åtalspunkterna.