Ungdomens Hus i Rinkeby öppnar igen.

Stadsdelsförvaltningen har beslutat att Ungdomens hus i Rinkeby ska fortsätta vara stängt efter förra veckans incident. Fackförbundet Kommunal har begärt skyddsstopp och nu utreds verksamhetens framtid.

Sedan i torsdags den 30 januari har Ungdomens hus hållits stängt. Två maskerade män tog sig in i lokalerna och den hotfulla situationen ledde till att verksamhetens stängdes ner tillfälligt. Under måndagen den 3 februari tog stadsdelsförvaltningen beslutet att inte öppna Ungdomens hus förrän de avslutat en utredning om husets innehåll och framtida verksamhet.

Stadsdelsförvaltningen skriver i ett uttalande på sin hemsida att Ungdomens hus i Rinkeby i nuläget inte kan erbjuda en trygg träffpunkt för unga.
– Det är viktigt att vi kan erbjuda trygga mötesplatser för våra ungdomar och förvaltningen arbetar nu med att se över hur vi framöver ska kunna göra det, säger Susanne Leinsköld, stadsdelsdirektör.

Det är inte första gången som Ungdomens hus stänger efter hot. Förra vintern låg verksamheten nere i tre månader efter en liknande händelse. Fackförbundet Kommunal har vid båda tillfällena begärt skyddsstopp. En åtgärd kan göras om arbetsplatsens skyddsombud anser att omedelbar och allvarlig fara för arbetstagares liv eller hälsa finns.

Målet enligt stadsdelsförvaltningen är att Ungdomens hus ska öppna igen när det är säkert för både anställda och besökare. Tillsvidare hänvisas unga i åldern 16–19 till Reactor i Husby.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Auel Coffee slutar på Tensta konsthall

Nu slutar Auel att göra sitt goda kaffe i Tensta konsthall. Efter fyra år packar Emma Berhane ner de sista prylarna i köket.  – Mina pojkar driver kaféet, jag hjälper dem bara att packa ihop.

Riktig cirkus på Axbyplan i helgen

När Anna Aro var barn och lekte hemma på gården i Rinkeby fantiserade hon om att kasta ut ett lakan genom fönstret och klättra. Nu gör hon verklighet av drömmen i cirkusföreställningen Gården.

Vackra väggar i Rinkeby centrum

På Rinkeby torg målas det med full fart just nu. Väggarna pryds av lokala järvabor med färger som livar upp torget i det gråmulna vädret. På väggarna ser vi Cherrie, Imenella och Mohammed Hagi Farah. 

Tuff budget även i Spånga-Tensta

Det blir tydliga neddragningar om den nya budgeten i Spånga-Tensta klubbas igenom. Avdelningen för Stadsdelsutveckling föreslås försvinna och Medborgarvärdarnas framtid är osäker. Enligt förvaltningens förslag till budget 2019 är budgeten till området Nämnd och administration 15,4 miljoner. Det kan jämföras med budgeten 2018 som var 44,4 miljoner. Det är en minskning på 29 miljoner.