Ungdomens Hus i Rinkeby öppnar igen.

Stadsdelsförvaltningen har beslutat att Ungdomens hus i Rinkeby ska fortsätta vara stängt efter förra veckans incident. Fackförbundet Kommunal har begärt skyddsstopp och nu utreds verksamhetens framtid.

Sedan i torsdags den 30 januari har Ungdomens hus hållits stängt. Två maskerade män tog sig in i lokalerna och den hotfulla situationen ledde till att verksamhetens stängdes ner tillfälligt. Under måndagen den 3 februari tog stadsdelsförvaltningen beslutet att inte öppna Ungdomens hus förrän de avslutat en utredning om husets innehåll och framtida verksamhet.

Stadsdelsförvaltningen skriver i ett uttalande på sin hemsida att Ungdomens hus i Rinkeby i nuläget inte kan erbjuda en trygg träffpunkt för unga.
– Det är viktigt att vi kan erbjuda trygga mötesplatser för våra ungdomar och förvaltningen arbetar nu med att se över hur vi framöver ska kunna göra det, säger Susanne Leinsköld, stadsdelsdirektör.

Det är inte första gången som Ungdomens hus stänger efter hot. Förra vintern låg verksamheten nere i tre månader efter en liknande händelse. Fackförbundet Kommunal har vid båda tillfällena begärt skyddsstopp. En åtgärd kan göras om arbetsplatsens skyddsombud anser att omedelbar och allvarlig fara för arbetstagares liv eller hälsa finns.

Målet enligt stadsdelsförvaltningen är att Ungdomens hus ska öppna igen när det är säkert för både anställda och besökare. Tillsvidare hänvisas unga i åldern 16–19 till Reactor i Husby.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Solidaritet i form av matlådor

Coronapandemin har drabbat Järva hårt. Många har förlorat vänner och anhöriga, och även arbete och inkomst. Men tack vare ett samarbete med Rädda Barnen kan Rinkeby Folkets Hus och Folkets Husby dela ut matlådor till dem som behöver varje vardagskväll. 

Full fart med Generation Pep

Nu har Generation Pep dragit igång i Rinkeby med massor av aktiviteter. I söndags var första gången. – Det var mycket folk, solen var med oss och det kändes som en aktivitet som behövs, säger Fardosa Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets Hus.

Skolledare från Kista nominerad till Årets rektor

Ann-Christin Sundell, rektor på Oxhagsskolan i Kista är en av de tre finalister som har chansen att vinna utmärkelsen Årets rektor. Ett pris som delas ut av Lärarförbundet Skolledare och Lärarstiftelsen.

Arbetsgivarna riskerar personalens hälsa på äldreboenden

Arbetsgivarna i SKR, Sveriges kommuner och regioner, påverkade Arbetsmiljöverket. Beslutet att personalen på äldreboende ska ha skyddsvisir och munskydd i allt patientnära arbete togs tillbaka. – Vi lutar oss mot Arbetsmiljöverket, hur ska vi kunna lita på dem nu, frågar Mirja Räihä, ordförande i LO-distriktet Stockholm.