Vårdpersonal håller i vaccinspruta

Nu kan du som är född 1976 eller tidigare boka vaccin. I Järva kan du antingen vaccinera dig på Kistamässan eller i Bredbyskolan i Rinkeby.

Under fredagen meddelade Region Stockholm att personer födda 1976 eller tidigare är välkomna att boka vaccinering. Vaccinationen sker på någon av länets 17 vaccinationsmottagningar, varav två är belägna i Järva. Den ena i Kista på Kistamässan, och den andra i Rinkeby i Bredbyskolan.

Vaccinationsbokningen i fas 4, som inleddes den 5 maj i Region Stockholm, öppnas i olika begränsade intervall. Främst sker detta efter åldersgrupp. Hittills har 36 procent av den vuxna befolkningen i Stockholms län vaccinerats med en första dos.

Bokning för vaccination sker via appen Alltid öppet eller via telefontjänsten som finns på flera olika språk. Du kan boka vaccinationstid på antingen arabiska, somaliska, finska, tigrinja, persiska, polska, ryska eller spanska.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

I morgon drar Järvaveckan igång

Den 2 – 6 juni sänds Järvaveckan digitalt. I fjol ställdes Järvaveckan…

Hörs i Husby – en demokratisk konstutställning

Nu har konstutställningen ”Hörs i Husby” öppnat på Husby konsthall. En utställning…

Tensta konsthalls textpris avgjord

Nora Khalil vann första pris i Tensta konsthalls textpris, som delas ut för sjunde året i rad. – Vi är otroligt imponerade av vinnarna. Vi tror att Noras roman kommer att bli utgiven, säger Paulina Sokolow som är en av jurymedlemmarna.

Auel Coffee slutar på Tensta konsthall

Nu slutar Auel att göra sitt goda kaffe i Tensta konsthall. Efter fyra år packar Emma Berhane ner de sista prylarna i köket.  – Mina pojkar driver kaféet, jag hjälper dem bara att packa ihop.