Vårdpersonal håller i vaccinspruta

Nu kan du som är född 1976 eller tidigare boka vaccin. I Järva kan du antingen vaccinera dig på Kistamässan eller i Bredbyskolan i Rinkeby.

Under fredagen meddelade Region Stockholm att personer födda 1976 eller tidigare är välkomna att boka vaccinering. Vaccinationen sker på någon av länets 17 vaccinationsmottagningar, varav två är belägna i Järva. Den ena i Kista på Kistamässan, och den andra i Rinkeby i Bredbyskolan.

Vaccinationsbokningen i fas 4, som inleddes den 5 maj i Region Stockholm, öppnas i olika begränsade intervall. Främst sker detta efter åldersgrupp. Hittills har 36 procent av den vuxna befolkningen i Stockholms län vaccinerats med en första dos.

Bokning för vaccination sker via appen Alltid öppet eller via telefontjänsten som finns på flera olika språk. Du kan boka vaccinationstid på antingen arabiska, somaliska, finska, tigrinja, persiska, polska, ryska eller spanska.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Larm om skottlossning i Tensta

Stort polispådrag i Tensta på fredagskvällen efter att polisen fått larm om höga smällar som kan uppfattas vara skottlossning.

Stora problem för SL:resenärer i samband med underhållsarbete i Rinkeby

Frustrationen mot SL fortsätter att växa bland Rinkebyborna. Ena rulltrappan och den stora hissen är tillfälligt avstängda, och under helgen var det även nödstopp på en av de fungerade rulltrapporna och två av tre hissar har inte fungerat. 

De delar ut matlådor i Järva hela sommaren

Fram till slutet av juli kommer de ha delat ut 7000 portioner mat. Fryshusets bil stannar varje vardag i Husby, Rinkeby Och Tensta.  – Det känns bra att arbeta med något meningsfullt, säger Ousman Ceesay.

Fredrik Jurdell ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta

Fredrik Jurdell föreslås bli ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta. Det formella beslutet fattas…