Inför årets andra lopp i Tensta Rinkeby Grass Run sade Mårten Westberg (undertecknad) att han kunde kombinera deltagande med tidtagning:
– För den här gången kommer ingen av er vara före mig i mål!

Kanske peppade de orden Mansib Rahman från Akalla, som vunnit sex av de senaste åtta loppen.  Mansib tog genast täten och sen borrade de sig genom den hårda motvinden, sida vid sida. Det effektivaste är förstås att slinka in i lä bakom en annan löpare, men här var det ren kamp. 
Man mot man och båda mot vinden. 

Bakgrunden till Mårtens självsäkra uttalande var nio dagar av två till tre timmars löpning om dagen på 2 700 meters höjd över havet tillsammans med ett gäng löpare i absolut världsklass i Etiopien. 
Men avgörande var att han som vanligt sprang barfota, fast det var februari. 

Barfota rann leran snabbt bort

Strax före fågelsjön i Hjulsta sprang Mårten rakt igenom ett fält med knädjup gegga.  
Om Mansib hade hängt med där så hade han haft ett kilo lera på varje sko, så han fick snällt springa runt leran. Barfota rann leran snabbt bort. Det är inte första gången loppet avgörs på det sättet. 

I mål var Mansib 40 sekunder efter. Därmed har fjolårets totaletta och tvåa tagit upp jakten på Giannis Constantin, som leder poängligan i jakten på årets 10 000 kronor. 

Mårten Westberg

Februari
1: Mårten Westberg  22.05.   31 poäng. 
2: Mansib Rahman, Akalla  22.45  25 poäng. 
3: Jonis Serry, Rinkeby  24:49 19
4: Oscar Martinez, Tensta 25.39 13
5: Giannis Constantin, Rinkeby 26.18 7
6: Elena Osokina, Husby 27.39 6
7: Bilal Cadimi, Tensta 36.15

Poängställning 2020:
1: Giannis 28+7=35 poäng. 
2: Mårten 0+31= 31
3: Elena 22+6=28
4: Mansib 0+25=25
Noa 15+0
Bilal 10+5

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Straff och rött kort sänkte Rinkeby United

Rinkeby United åkte på en blytung förlust mot ett starkt Reymersholms IK i seriefinalen hemma på Knutby BP. Det var Rinkebys första förlust.

En övertygande seger för Som United

Det blev en övertygande och klar seger för Som United i andra omgången av Stockholm Cup. Mycket rättvist besegrade de Edessa Syrianska (Div4) hemma på Knutby BP.  

2 x Avbytarbänken #094 Evig + #095 Congratulations

Här kommer 2 x Avbytarbänken. Förra veckans avsnitt om sorgen efter Maradona och det senaste snacket om bland andra Klopp, Cavani, Hazard och Zlatan.

Bilal Cadimi är tillbaka som en vinnare igen

Tenstas stora löpartalang Bilal Cadimi dominerade svensk medeldistans för ungdomar. För tio år sedan försvann han på ett sätt som få idrottsmän försvinner på Östermalm. Bilal hade hamnat på gatan.