Efter nio år i Sverige måste Dana återvända till Kazakstan, trots att hon har vare sig familj eller vänner där.
– De tycker inte att jag har anledning att stanna.

Sveriges budskap till invandrare är tydligt: lär dig språket, lär dig hur det svenska samhället fungerar, bli delaktig, börja bidra så fort du kan. Och Dana kom hit som tolvåring från Kazakstan. Hon har lärt sig svenska, hon har gått ut såväl grundskolan som gymnasiet. 

Nu är hon 20 år, har jobb, bostad, sin blivande man och hela sitt liv här i Sverige. Hon har gjort allting rätt, kan tyckas. Men för några dagar sedan kom beslutet från migrationsdomstolen, som avslog hennes ärende och därmed är målet avslutat.
– Varken Migrationsverket eller Förvaltningsrätten bryr sig om ifall min framtid går till spillo, säger Dana på sin instagramsida.

Nu sätter Dana sitt hopp till att hennes fall ska få uppmärksamhet i media, och att hon på så sätt ska kunna nå fram till Migrationsverket.

Annika Skarf

http://Här kan du lyssna på Galdem A Talk om Dana

tjejerna i Galdem och Dana
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Internationella kvinnodagen firades corona-korrekt

Ayan Mohameds corona-korrekta firande av Internationella kvinnodagen gav resultat. Igår och idag har grupper av kvinnor setts gå, jogga, plogga eller springa för att fira utan att sprida någon smitta. Därför är det små grupper på en till åtta personer.

Båda stadsdelsnämnderna har slutna sammanträden ikväll

Varken Rinkeby-Kista eller Spånga-Tensta har ordnat så att kvällens sammanträden kan följas på nätet. I Rinkeby-Kista kommer mötet äga rum i förvaltningens hus i Kista och Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd möts i Spånga Folkan. Båda mötena är slutna sammanträden.

”Varje vinter är det samma sak”

Hela Kista torg var som en iskana. I Akalla höll folk på att slå på ändan. – Det var inte sandat någonstans, varken på Kista torg eller på Jan Stenbecks torg, säger Avram Lazaridis, ordförande i Funktionshinderrådet i Spånga-Tensta och vice ordförande i rådet iRinkeby-Kista.

Stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista har möte imorgon

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd har möte imorgon. På dagordningen finns bland annat frågor om sommarjobben, budgeten för 2022 och vad som händer med verksamheten studier och arbete, som riktar sig till unga som varken studerar eller arbetar.