Efter nio år i Sverige måste Dana återvända till Kazakstan, trots att hon har vare sig familj eller vänner där.
– De tycker inte att jag har anledning att stanna.

Sveriges budskap till invandrare är tydligt: lär dig språket, lär dig hur det svenska samhället fungerar, bli delaktig, börja bidra så fort du kan. Och Dana kom hit som tolvåring från Kazakstan. Hon har lärt sig svenska, hon har gått ut såväl grundskolan som gymnasiet. 

Nu är hon 20 år, har jobb, bostad, sin blivande man och hela sitt liv här i Sverige. Hon har gjort allting rätt, kan tyckas. Men för några dagar sedan kom beslutet från migrationsdomstolen, som avslog hennes ärende och därmed är målet avslutat.
– Varken Migrationsverket eller Förvaltningsrätten bryr sig om ifall min framtid går till spillo, säger Dana på sin instagramsida.

Nu sätter Dana sitt hopp till att hennes fall ska få uppmärksamhet i media, och att hon på så sätt ska kunna nå fram till Migrationsverket.

Annika Skarf

http://Här kan du lyssna på Galdem A Talk om Dana

tjejerna i Galdem och Dana
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Enbacksskolan börjar samarbeta med Nyhetsbyrån Järva

 – Våra elever i årskurs 7 kan genom vårt samarbete med Nyhetsbyrån Järva få en möjlighet att göra sina röster hörda, säger Iman Ehsani, SO-lärare på Enbacksskolan i Tensta.

Föreningar i Rinkeby-Kista kan få bidrag

Nu kan du som driver en ideell förening med verksamhet riktad till invånarna i Rinkeby-Kista stadsdelsområde ansöka om föreningbidrag för 2020. Ansökningperioden startade för en vecka sedan den 20 december och pågår till och med den 31 januari.

Som United FF vann på hemmaplan

Som United besegrade Viggbyholm IK FF med 2-1 på hemmaplan i en tuff match på fredagskvällen.

Ebba Busch Thor tror på ”connecting people”

När Ebba Busch Thor kom till Järvaveckan talade hon inte om bristen på ”kristna värderingar i förorten”, som hon gjorde nyligen. Nu lät det annorlunda.  – För oss kristdemokrater är inte samhällsklass eller vilken del av världen du kommer ifrån det viktigaste.